PUBLICITAT

El primer Fòrum Estudiants-Empresa vol recuperar els talents

  • L'activitat, organitzada pel Govern, pretén posar en contacte el col·lectiu d'estudiants d'ensenyament superior amb les empreses andorranes
23122010_estudiants
Estudiants i organitzadors durant la celebració del Fòrum, aquest matí. Foto: S.F.G.
El Centre de Congressos de la capital ha estat l'escenari, aquest dijous, del Fòrum Estudiants-Empresa. L'activitat, organitzada pel Govern, pretén posar en contacte el col·lectiu d'estudiants d'ensenyament superior amb les empreses andorranes, tal com ha explicat el secretari d'Estat d'Ensenyament Superior i Recerca, Joan Marc Miralles, durant la inauguració. A més, la trobada vol servir per estabilitzar el mercat laboral amb "els talents que han anat a estudiar fora".  Per la seva part, tant els estudiants com les empreses s'han mostrat contents amb la iniciativa.
Un estudi del Cres realitzat entre 1997-2007 va indicar que només entre un 20% i 30% de les persones que cursaven estudis fora retornaven a exercir al Principat. Per aconseguir augmentar aquests percentatge, el Govern ha decidit impulsar diverses iniciatives. En aquest context, aquest dijous s'ha inaugurat el primer Fòrum Estudiants –Empresa.

Al llarg de la jornada, el Centre de Congressos acull diversos estands d'una desena d'empreses per tal que els estudiants puguin establir contacte directe amb les empreses que els interessin i, alhora, aquestes puguin contactar amb els perfils formatius que els convinguin. L'esdeveniment també compta amb tallers per facilitar la recerca de feina, i xerrades amb diferents agents de la societat andorrana dirigides a analitzar el comportament del mercat del treball en els propers anys.

Segons han comentat el secretari d'Estat d'Esports, Joventut i Voluntariat, Manel Blasi, i el seu homònim del Departament d'Ensenyament Superior i Recerca, Joan Marc Miralles, durant la visita inaugural, la trobada vol servir per estabilitzar el mercat laboral amb "els talents que han anat a estudiar fora". A més, Miralles ha explicat que sovint els joves "no saben que hi ha la possibilitat de desenvolupar una vida professional al país similar a la que tenen a l'estranger".

Per la seva part, els negocis presents al Fòrum s'han mostrat contents que "s'hagi fet un primer pas" per a aproximar els dos grups. "Sovint els joves estudien carreres que no acaben d'encaixar al país", ha explicat Pere Montes, i ha seguit afegint que els empresaris "poden ajudar" per arribar a fer compatible la formació amb la demanda d'Andorra. L'estudiant Christel Torres ha explicat que a la seva universitat van fer una activitat semblant i quan va veure la proposta del Principat no ho va dubtar ni un moment.

La data es va escollir en un període on els estudiants han cessat l'activitat lectiva preveient que haurien tornat al país. Tot i això, els responsables han reconegut que el dia marcat no ha estat el millor. De tota manera, els responsables preveuen repetir l'experiència en pròximes edicions. Fins i tot, es preveu repetir l'experiència dues vegades l'any: en època nadalenca i coincidint amb el període estival, quan s'acaben les vacances d'estiu.

La realització del Fòrum es tracta d'un dels compromisos sorgits en el marc de la Taula de diàleg per un pacte per al treball i el desenvolupament econòmic. En aquest context també es va acordar actualitzar el cens d'estudiants a l'estranger, fer una campanya per posar els currículums dels estudiants a disposició de les empreses i gestionar una borsa de treball específica pels estudiants al Servei d'Ocupació per facilitar el seu retorn planificat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT