PUBLICITAT

Major transparència comunal

El Raonador del Ciutadà reclama més transparència al Comú de la Massana

La institució insta a garantir un accés adequat a la informació i un termini suficient per a l'estudi dels documents

Per El Periòdic

El Raonador del Ciutadà reclama més transparència al Comú de la Massana.
El Raonador del Ciutadà reclama més transparència al Comú de la Massana. | El Periòdic

El Raonador del Ciutadà ha emès una resolució en la qual recomana al Comú de la Massana millorar la transparència i el flux d'informació cap als membres dels òrgans col·legiats, arran d'una queixa presentada pel grup de l'oposició, Amb Seny. La minoria comunal havia expressat preocupacions per les dificultats d'accés a la informació i pel poc marge de temps per estudiar-la abans de prendre decisions.

En la seva resolució, el Raonador del Ciutadà subratlla la necessitat de garantir que tots els consellers tinguin accés a la documentació completa i amb antelació suficient. Es posa en relleu que la invocació de l’interès general no justifica la notificació extemporània d'assumptes importants, com el decret per a la fixació d’un topall màxim en l’atorgament de llicències d’edificació, que va ser comunicat amb menys d'un dia d'antelació.

A més, el Raonador recomana reduir a set dies naturals el termini màxim per al lliurament de la informació sol·licitada, per tal de garantir que els consellers puguin estudiar adequadament els documents i prendre decisions amb coneixement de causa. Aquestes mesures, segons la institució, contribuirien a un debat polític més enriquit i a un millor funcionament democràtic al Comú.

Tanmateix, en la resolució emesa també es destaca la importància de millorar la comunicació interna entre la majoria i la minoria per evitar conflictes i fomentar una col·laboració més efectiva.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT