Derrota amb gust a Honor

• El BP és eliminat pel Barça en la segona ronda de la Copa del Rei després d'avançar-se en dues ocasions

Cristian surt amb els peus davant un Marc Fernández massa escorat per fer gol, ahir al Poliesportiu. Foto: TONY LARA

Plovia al Principat. Eren dos quarts de nou de la nit i mentre el Barça i el Bilbao jugaven la Copa del Rei de futbol, al poliesportiu d'Andorra s'hi van donar cita unes 300 persones perquè també jugava un altre Barça i la Copa del Rei, però de futbol sala. L'equip amb més pressupost de la millor lliga del món –set milions d'euros– era el rival del BP en la segona ronda. Massa rival per a un equip de Xavier de la Rosa que sense el que posa ordre, Aranburu, i el golejador Paulinho de vacances ho va pagar amb un digne 2-5 i la conseqüent eliminació del torneig del KO.

Per part blaugrana estava tota l'artilleria que –diuen al país veí– està en crisi tot i que és tercer en la Divisió d'Honor a només dos punts del primer, cosa per la qual manté la condició de favorit per al títol. Ni uns ni altres van traïr al seu estil de joc: pressió asfixiant i res de maltractar la pilota. L'espectacle prometia.

Era evident que el Barça Alusport era el favorit però el BP va estar a l'alçada, va demostrar que té plantilla per sobreviure perfectament en l'elit del futbol sala espanyol. Els de Marc Carmona van dominar d'inici i va estar dos minuts rondinant per la porteria de l'ahir titular Aitor però en la primera aproximació tricolor va arribar l'1-0; Carlinhos va xutar de lluny, Cristian va refusar i Cabinho, després de seure el seu defensor, va marcar per alt.

El guió va continuar igual, amb un Barça que volia però no podia donar feina a Aitor. I l'Andorra, al contraatac, va poder incrementar l'avantatge amb dos xuts de Marc Fernández (minuts 5 i 6). Com el Barça no podia fer mal jugant va tirar d'estratègia i va empatar al minut 8 en un còrner que Wilde va servir a Carlos per sorprendre Aitor per baix però en la següent jugada el BP va tornar la moneda amb un servei de banda de Moisés que Cabinho va empényer a la xarxa al segon pal.

De nou havia començar de zero el Barça i Torras va posar a prova Aitor amb dos xuts de llarga distància que el meta tricolor va superar amb excel·lent, però a la tercera, Nacho es va menjar la pilota en una anticipació i Wildeva marcar de vaselina.

L'ÚLTIM EMPAT / Amb el 2-2 i el físic dels tricolors tocat van arribar els moments de més angúnia per als de De la Rosa. Li costava sortir de la pressió defensiva blaugrana i no arribava a intimidar Cristian. I els de Carmona no van parar de buscar el 2-3, que va arribar de nou amb la pissarra. En dècimes de segon Torras va treure des de la cantonada a Javi Rodríguez, aquest a Wilde i gol a plaer. I per acabar la primera part Lin va tirar una paret amb Igor i va superar Aitor. 2-4 i a agafar aire.

La segona part pintava a frenètica, amb un Barça que va sortir revolucionat i que en la primera jugada Torras va xutar al pal. Però va fer-s'hi veure sense fonament; va ser molt més aborrida perquè el BP ja no estava tan fresc i al Barça ja li estava bé adormir la pilota. Deu minuts d'aborriment en els quals només van destacar els àrbitres, en anul·lar per una mà dubtosa un gol a Jona al minut 26 i en menjar-se un penal de llibre d'Aitor a Javi Rodríguez en la següent acció. Al minut 32, amb el BP acorralat a la seva àrea, Wilde va rebre al costat d'un pal i va cedir enrera amb tanta mala sort que Aitor se la va colar. Era el definitiu 2-5.

De la Rosa va buscar alguna reacció donant entrada a Moisés en el minut 35 com a porter jugador però només es va veure un xut de Nacho al pal en els últims cinc minuts. Qui sap si l'any que ve el BP pot optar a la revenja. A Honor, és clar.