Gutiérrez és desqualificada en l'eslàlom de la Copa del Món

• Altimir i Juárez també tenen un dia fluix i obtenen resultats discrets en el gegant FIS
COURCHEVEL I ZINAL

Mireia Gutiérrez, en una cursa del mes passat a l'estació francesa de Val Thorens. Foto: EL PERIÒDIC

Jornada dolenta la que van tenir ahir les corredores femenines de més pes en la Federació Andorrana d'Esquí (FAE).

Mireia Gutiérrez, la número u del panorama nacional, tenia una cita important com era un eslàlom de la Copa del Món a Courchevel (França) i va ser desqualificada en enforquillar una de les últimes portes del recurregut de la primera mànega. Gutiérrez sortia amb el dorsal 63 i va sortir amb massa prudència; a mida que avançava anava incrementant la velocitat i també el risc fins que a pocs metres de la línia d'arribada va cometre l'errada.

«HAURIA ESTAT LA 35» / El director tècnic de la FAE, Carles Visa, la va acompanyar a Courchevel i va explicar sobre Gutiérrez: «A partir de mitja cursa va començar a esquiar molt millor i malgrat enforquillar-se ha creuat la línia d'arribada amb un temps que rondava el 35è lloc. És una llàst5ica perquè s'hauria pogut classificar per a la segona mànega», va indicar.

A Zinal (Suïssa), Carla Altimir i Sophie Juárez tampoc van estar a l'alçada de les expectatives. No van abandonar, però sí que van acabar massa lluny de les posicions capdavanteres en un gegant FIS.

NO MILLOREN ELS PUNTS / Juárez va classificar-se en la 48a posició i va obtenir 64,33 punts FIS mentre que Altimir va ser la 69a amb 91,05 en una cursa amb més d'un centenar de participants. Cap de les dues va poder, per tant, millorar el seu rànquing de cara a la pròxima publicació de la FIS, que sortirà a la llum demà passat. Segons va informar la FAE cap de les dues corredores es va trobar còmoda en una pista que presentava un traçat complicat i no van poder fer un bon esquí, sobretot en la primera mànega.

Avui totes dues podran refer-se dels resultats d'ahir en una eslàlom FIS en el mateix escenari.