PUBLICITAT

Medi Ambient

Ordino ja té la vista posada en l'Any Internacional de les Glaceres 2025

La parròquia conclou el segon Seminari Reserves de la Biosfera, centrant-se en el desenvolupament sostenible de les reserves de muntanya

Per Agències

Participants a la segona edició del Seminari Reserves de la Biosfera.
Participants a la segona edició del Seminari Reserves de la Biosfera. | ANA/M.R.

L'hotel Bringué del Serrat ha acollit aquest dijous una de les darreres sessions de treball de la segona edició del Seminari Reserves de la Biosfera, el qual es va iniciar el passat 24 de setembre i finalitzarà aquest divendres 27 amb la participació de representants de més de 20 països. "Som el segon país, després de la Xina, a organitzar un seminari d'aquest tipus i per a nosaltres ha estat molt important rebre persones de tants països diferents que tenen reserves de biosfera de muntanya, perquè puguin conèixer el nostre entorn", ha celebrat la cònsol major d'Ordino, Maria del Mar Coma, qui també ha destacat la presència de productes amb el segell de Reserva de la Biosfera. "A nosaltres ens agradaria que hi hagués més productors a Ordino que s'adherissin a aquest segell, ja que és un valor afegit", ha assegurat la mandatària comunal.

Per la seva banda, el cap del departament d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat del comú d’Ordino, Marc Font, ha explicat que durant el seminari s’ha prestat especial atenció a un projecte relacionat amb les glaceres, ja que el 2025 serà l’Any Internacional de les Glaceres. "L’objectiu i la línia de treball d’aquest projecte és posicionar la importància de les glaceres, especialment pel que fa a la seva vulnerabilitat en el camp primari", ha indicat Font. "Estem 'mapejant' totes les glaceres que formen part de la xarxa mundial de reserves de muntanya. És un projecte que no es limita a la recerca pura, sinó que inclou la participació dels habitants de les reserves mitjançant processos de ciència ciutadana", ha afegit la membre de la Secretaria Tècnica per a la UNESCO de la Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera de Muntanya, Natalia Castro.

Font també ha subratllat que la col·laboració d’Andorra és activa en molts altres projectes: "Aquest seminari serveix per establir noves relacions i desenvolupar projectes i interessos comuns", ha destacat el cap del departament de Medi Ambient. A més, ha recordat que la pròxima edició del Seminari serà especialment rellevant, ja que s’hi debatran i definiran els objectius prioritaris que es desenvoluparan en el marc de cada reserva, així com un pla d'acció per als pròxims 10 anys. "Fa un any i mig que hem iniciat una col·laboració amb entitats franceses i espanyoles per avançar cap a una agricultura més regenerativa", ha conclòs Font, segons informa l'ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT