PUBLICITAT

Sector ramader

Agricultura finalitza la vacunació de la cabana ramadera contra la llengua blava

La vacunació del 100% de les ovelles i vaques al país ha permès minimitzar els danys, sense detectar nous casos en la fauna salvatge

Per El Periòdic

La cabana ramadera bovina ha estat la darrera en ser immunitzada.
La cabana ramadera bovina ha estat la darrera en ser immunitzada. | Govern d\'Andorra

El Departament d'Agricultura ha completat aquesta setmana la campanya de vacunació de la cabana ramadera ovina i bovina del país per combatre la malaltia de la llengua blava. Segons informa el Govern, "la resposta proactiva del departament ha permès reduir al mínim possible els danys a la cabana ramadera".


LLEGEIX TAMBÉ: Preocupació a Andorra per l'expansió de la llengua blava a França


Actualment, la situació està totalment sota control. Fa unes setmanes, el ministre portaveu, Guillem Casal, va informar que el 100% de les ovelles i marrans del Principat ja estaven vacunats, quedant només pendent la vacunació de les vaques d’Ordino i Sant Julià de Lòria. També va destacar que no s’havien detectat més casos en la fauna salvatge, a excepció d’un mufló.

El Govern ha volgut expressar el seu agraïment pel suport i la col·laboració del sector ramader, dels comuns i del Centre Gestor del Pla de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, "sense els quals hauria estat molt més complicat garantir la protecció del bestiar del país".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT