PUBLICITAT

Inici de curs 2024/25

El MoraBanc, un equip granat que es permet il·lusionar

Els de Natxo Lezkano obren l'ACB aquest dissabte (20.45 hores) rebent el Dreamland Gran Canària

Per Pol Forcada Quevedo

Felipe dos Anjos i Aaron Ganal en el darrer partit tricolor a la BCL.
Felipe dos Anjos i Aaron Ganal en el darrer partit tricolor a la BCL. | Basketball Champions League

L'ACB dona el tret de sortida aquest cap de setmana, i el MoraBanc Andorra rebrà el dissabte (20.45 hores) el Dreamland Gran Canària. Els tricolor arriben d'una bona pretemporada, i tot i l'eliminació de la Basketball Champions League (BCL) davant el Telekom Baskets Bonn alemany com a més recent resultat, enceten la lliga amb il·lusió i ambició de poder fer coses importants. Així ho ha explicat Nacho Llovet durant el 'media day' que el club ha organitzat aquest matí amb els mitjans de comunicació: "Portem tres anys patint molt i crec que enguany amb el potencial d'equip que tenim ens mereixem una mica més que només la permanència". El capità és conscient que el principal objectiu és la permanència, s'ha dit ja moltes vegades, i Natxo Lezkano ha fet èmfasi en més d'una ocasió, però "vull que estiguem a prop de lluitar per les posicions de dalt i de poder ser ambiciosos".

El balanç de Llovet del període previ a l'inici lliguer és bo, tot i estar un pèl "decebuts" per la desfeta europea. "Hem vist el potencial de l'equip fins i tot sense haver tingut gaire temps de treball", ha asserit, fent esment que per motius com aquest és que es poden fantasiejar. En aquesta mateixa línia s'ha mostrat Felipe dos Anjos dient que en comparació la pretemporada passada, en la qual cal recordar que els andorrans no van vèncer cap partit, "tenim més companyonia i connectivitat, es nota que arribem més forts". El pivot català també ha recordat la importància de la química d'equip, la qual considera que "ha quadrat bé" en una plantilla amb gent amb molta personalitat i espera que es mantingui així amb la competició.

De cara el començament de la Lliga Endesa, Llovet ha reconegut que no arriben al punt òptim, aspecte evident tenint en compte que més de mig conjunt és nou i porten només fins al moment sis setmanes d'entrenaments. Això sí, "està clar que arribem a un punt satisfets perquè hem fet bona feina", ha completat, tot assenyalant que amb el nivell de joc actual "podem competir contra tothom". El jugador brasiler ha coincidit de nou: "Fins que no juguem quatre o cinc partits no veurem com som, després sabrem què podem millorar", ha apuntat, fent esment que estan ben concentrats i saben que amb pilota "som gairebé imparables". La derrota a Champions no hauria d'afectar, de fet, "potser ens ajuda a prendre consciència de l'esforç col·lectiu", explicava el capità, indicant que "s'ha demostrat que si no estem tots i al 100% no som un equip 'superior', sinó normal, i això l'ACB et posa molt al lloc". La fortalesa és l'aspecte que ha destacat: "Som 13 jugadors sense un cinc inicial claríssim, hi ha molta qualitat".

Com s'ha esmentat, el rival aquest cap de setmana dels pirenaics és el Dreamland Gran Canària, un "equipàs cridat a estar entre els sis primers conjunts", deia Llovet. De totes maneres, l'estrena serà a la Bombonera, de la qual els de Lezkano volen tornar a fer un fortí: "Estic segur que l'afició no fallarà, ni en aquest ni en cap partit", afegia dos Anjos, qui ha reconegut estar preparat per agafar un rol més important fora la pista. En relació amb això, ha indicat que porta ja tres anys a Andorra i vol ser un referent de l'equip.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT