PUBLICITAT

Energia

Increment del 4,6% en el terme fix de les tarifes de FEDA Ecoterm

L'actualització afecta la potència contractada, mentre que el preu es manté, amb un impacte mínim en la factura durant els mesos de més consum

Per El Periòdic

La xarxa de fred i calor d'Escaldes-Engordany.
La xarxa de fred i calor d'Escaldes-Engordany. | Arxiu ANA

El Consell de Ministres va aprovar aquest dimecres l'actualització de les tarifes de fred i calor que afecten els edificis connectats a les xarxes de calor de FEDA Ecoterm. Aquesta revisió implica un increment en el preu del terme fix, és a dir, la potència contractada, mentre que el cost de l'energia consumida es manté inalterat. L'ajust de les tarifes respon a l'augment dels costos dels materials i a les necessitats de contractació per garantir el manteniment i les inversions en les infraestructures associades a aquestes xarxes.

Concretament, el terme fix, que habitualment representa la part menys significativa de la factura, s'incrementa un 4,6%, mentre que el preu del consum es manté estable. Això suposarà que, durant els mesos de major consum, la factura pugui augmentar entre un 0,2% i un 1%, aproximadament.


LLEGEIX TAMBÉ: Apagada elèctrica general a tot el país durant 20 minuts


FEDA ha destacat que aquesta modificació permetrà "mantenir unes tarifes competitives que afavoreixin tant el manteniment i l'operació com el desenvolupament continuat de les xarxes de calor i fred, com a alternativa sostenible que contribueix al desenvolupament energètic del país".

Les xarxes de calor i fred ofereixen una diversificació de les fonts d'energia al país, esdevenint una alternativa eficient i sostenible als sistemes tradicionals de calefacció, sense incrementar la demanda elèctrica. El 2023, aquestes xarxes van distribuir 33 GWh d'energia tèrmica.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT