PUBLICITAT

Andorra la Vella i Ordino signen un conveni en matèria de circulació

  • L'objectiu és racionalitzar la despesa i organitzar formacions conjuntes dels agents
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El cònsols d'Ordino i Andorra la Vella, Ventura Espot i Rosa Ferrer, signen el conveni de col·laboració, ahir. Foto: ANA / N.M

Els cònsols d'Andorra la Vella i Ordino van signar ahir un conveni de col·laboració entre els dos comuns en matèria de circulació, que ha de permetre que es facin formacions conjuntes i que els agents es puguin desplaçar a l'altra parròquia en moments puntuals i amb necessitat de més efectius. L'objectiu principal és racionalitzar la despesa i els termes en què s'expressa el conveni són similars als que regulen altres serveis mancomunats entre parròquies. Aquesta és una tendència que va a l'alça en l'actual context de crisi econòmica i més des que, el mes de juny passat, els cònsols de les set parròquies van presentar un document d'acords per contenir la despesa comunal, entre els quals es recollia precisament el compromís «d'analitzar la possibilitat de mancomunar el màxim de serveis entre les parròquies veïnes i, si és possible, entre més de dues parròquies o, fins i tot, entre totes elles».

Rosa Ferrer i Ventura Espot, cònsols d'Andorra la Vella i Ordino, respectivament, van ser els encarregats de rubricar aquest conveni de col·laboració bilateral. El document ve a donar cobertura jurídica a un tipus de cooperació que, de facto, ja existia, i és que els agents de circulació de la capital, que són significativament més nombrosos, ja donaven suport als homòlegs d'Ordino en esdeveniments puntuals, com ara l'Ultra Trail.

De la mateixa manera, les parròquies centrals reben oferiments d'ajut en determinades ocasions: «Sense anar més lluny, el dilluns del pont de la Puríssima, quan Escaldes-Engordany i Andorra la Vella estaven col·lapsades, vam rebre trucades tant del cònsol de la Massana com del cònsol d'Ordino per si necessitàvem ajut», va afirmar Ferrer, en la roda de premsa posterior a la signatura.

Ara bé, el conveni obre també tot un ventall de noves possibilitats, sobretot en matèria de formació. Encara que, sobre el paper, els agents es puguin desplaçar indistintament en un sentit o en l'altre, en funció de qui organitzi les classes, a la pràctica, el Comú d'Andorra la Vella és qui amb tota probabilitat oferirà més formació. Espot va reconèixer que els agents de la capital tenen «una àmplia experiència» a l'hora de regular el trànsit, cosa que pot servir perquè els agents ordinencs aprenguin determinats mètodes de treball, útils també a la seva parròquia.

El desplegament del conveni no ha de suposar cap despesa extra als comuns, sinó ben al contrari: «A cada Comú tenim els efectius que necessitem normalment i, gràcies a aquest conveni, ens estalviarem haver de contractar més personal en moments puntuals», va assenyalar la cònsol d'Andorra la Vella.

Les formacions que s'organitzen en aquesta parròquia tenen una part teòrica i una altra de pràctica. A més, tal com va explicar el cap del Servei de Circulació, Antoni Pujol, «són formacions que s'organitzen a nivell intern, amb un cost mínim, i no ens suposarà cap despesa el fet que, a cada sessió, vinguin dos o tres agents més».

imprevistos, com sempre / En el cas dels imprevistos, accidents i situacions puntuals d'emergència, tant Ferrer com Espot van assegurar que es continuarà actuant com fins ara. És a dir, els agents de les set parròquies, sota el comandament dels respectius cònsols majors, seguiran desplaçant-se allà on convingui, amb independència que hi hagi o no un conveni de col·laboració entre comuns.

Ferrer va recordar, per exemple, el suport que va rebre Andorra la Vella quan es va desplomar braç de la grua de gran tonatge davant de les obres de la nova seu del Consell General, el mes de setembre passat. «L'endemà que caigués la grua vam activar un dispositiu especial amb tots els comuns i, tot i que el carrer Prat de la Creu estava tallat, la circulació va funcionar normalment», va dir la cònsol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT