PUBLICITAT

Estadística

Les exportacions cauen un 20,4% respecte al maig

El descens mensual en les exportacions contrasta amb l'increment anual, impulsat pels béns de consum i intermedis

Per El Periòdic

La frontera hispanoandorrana.
La frontera hispanoandorrana. | Arxiu ANA

Els preus de les importacions durant el mes de juny han experimentat un increment del 6,8% en comparació amb l'any anterior, segons ha informat aquest dijous el departament d'Estadística. Si es comparen les dades amb el mes de maig, els preus de les importacions han augmentat un 6,2%. Pel que fa a les exportacions, els preus han crescut un 7,4% respecte a l'any anterior, tot i que en comparació amb el mes de maig s'ha registrat una caiguda del 20,4%.

En termes interanuals, segons els grups d'utilització, els preus dels béns de consum han augmentat un 12,2%, els dels béns intermedis han pujat un 12,6%, mentre que els béns de capital han registrat un lleuger increment del 0,3%.

D'altra banda, si es considera la classificació unificada del comerç internacional (CUCI), en l'àmbit de les importacions, la majoria dels grups presenten variacions interanuals positives. En destaca especialment el grup de maquinària i equips de transport, amb un augment del 26,8%, mentre que la categoria d'articles manufacturats diversos ha registrat un increment del 12,2% respecte al mateix mes de l'any anterior.

No obstant això, cal assenyalar les caigudes dels preus en la partida de matèries en brut no comestibles (excepte les comestibles), amb una davallada del 7,4%, i en la categoria d'articles manufacturats classificats principalment segons la primera matèria, que ha experimentat una disminució del 5,8%.

Finalment, pel que fa a les zones geogràfiques, destaca l'evolució dels preus de les importacions provinents de la resta de la UE i Gran Bretanya, que han registrat un creixement interanual del 56,4%. Els preus de les importacions de França també han augmentat, amb un increment del 24,6%. En contraposició, els preus de les importacions de la resta del món han disminuït un 16,6% en termes interanuals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT