PUBLICITAT

Andorra la Vella i Ordino signen un conveni de col·laboració relatiu als agents de circulació

  • Els agents faran formacions conjuntes i es podran desplaçar puntualment a l'altra parròquia
  • L'objectiu és optimitzar recursos
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


21122010conveni
El cònsol major d'Ordino, Bonaventura Espot, i la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, signen el conveni de col·laboració en matèria de circulació. Foto: ANA / N. M.
Els cònsols d'Andorra la Vella i Ordino han signat aquest dimarts al matí un conveni de col·laboració en matèria de circulació que preveu fer formacions conjuntes als agents i donar-se suport en les ocasions que faci falta. Així, els agents d'Andorra la Vella es desplaçaran a Ordino quan hi hagi esdeveniments destacats que puguin causar problemes de trànsit, com poden ser l'Ultra Trail, el Tour de França o alguns concerts que atreguin a molta gent. D'altra banda, els cursos de formació en matèria de circulació que s'imparteixin a la capital estaran oberts també als treballadors d'Ordino, ja que això no suposa cap despesa suplementària i aconsegueix dotar de més coneixements teòrics i pràctics als agents d'ambdues parròquies. De la mateixa manera que es beneficiarà el Comú d'Ordino, la parròquia d'Andorra la Vella també podrà comptar amb el suport dels agents ordinencs quan ho necessiti, tot i que segons han explicat els cònsols, això ja és una realitat perquè quan hi ha algun imprevist tots els comuns es bolquen en ajudar l'afectat.
El conveni signat aquest dimarts al matí en matèria de circulació preveu que els agents d'Ordino i Andorra la Vella col·laborin entre ells en determinades ocasions i comparteixin formacions. La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha explicat que es tracta d'un acord bilateral que es basa en la formació, el coneixement dels procediments, i els mètodes de treball. Tot i que el conveni preveu que tant els agents d'una banda com els de l'altra puguin beneficiar-se de les formacions de l'altra parròquia, el més probable serà que siguin els agents d'Ordino els que s'afegeixin a les formacions de la capital. En aquest sentit, el cònsol major ordinenc, Bonaventura Espot, ha volgut reconèixer els coneixements i l'experiència en trànsit que tenen els agents de la capital. Aquest acord es basa en la col·laboració, i tal com ha afirmat la cònsol, no contempla cap tipus de dotació econòmica per cap de les dues bandes.


El cap del Servei de Circulació d'Andorra la Vella, Antoni Pujol, ha indicat que les formacions seran internes i, per tant, suposaran uns costos mínims ja que 'ho gestionem nosaltres i el fet que vingui algun agent més no suposa cap despesa'. També ha aclarit que no seran només conceptes teòrics els que es compartiran amb els agents d'Ordino, sinó que tindran ocasió d'acompanyar els treballadors de la capital durant el seu servei per veure com es treballa i els procediments que s'utilitzen.

Tot i les previsions, en cas que els agents d'Andorra la Vella vulguin, també podran afegir-se a les formacions que es facin a Ordino. De cara a donar suport en dies de més afluència de trànsit, ambdues parròquies estaran disposades a fer-ho, i segons ha explicat la cònsol major d'Andorra la Vella, això no serà un problema, ja que en alguna ocasió com per a la Ultra Trail ja s'ha fet i no són dies en que a la capital es necessitin tants efectius. Els cònsols han coincidit a valorar que cada parròquia compta amb els agents que necessita però que quan hi ha esdeveniments especials cal un reforç pel qual no es poden mantenir agents de més tot l'any. Aquestes xifres són molt diferents en el cas de les dues parròquies, ja que Andorra la Vella disposa de 94 agents mentre que a Ordino només n'hi ha vuit.

De cara als imprevistos o accidents que hi poden haver, els cònsols han aclarit que són casos a part, ja que quan hi ha un incident a una parròquia tots els comuns s'ofereixen a ajudar el perjudicat. Rosa Ferrer ha afegit, a més, que durant el pont de la Puríssima, que hi va haver problemes de trànsit a la capital, tant Ordino com la Massana es van oferir a donar un cop de mà als agents de la capital, i quan va caure la grua del Consell General i es va haver de tancar el carrer Prat de la Creu, es va aconseguir mantenir la normalitat gràcies a l'ajuda de tots els comuns.

Mirant al futur, els representants de les dues corporacions han afirmat que si altres comuns es volen afegir a l'acord, és una opció viable, però que, de moment, no s'ha contemplat. El conveni signat en aquesta ocasió permet mancomunar serveis i optimitzar els recursos de les parròquies, i és per aquest motiu que estan disposats a ampliar l'acord si fa falta.

El cònsol major i la cònsol menor d'Ordino han aprofitat l'avinentesa per signar el llibre d'or del Comú d'Andorra la Vella, a petició de la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT