PUBLICITAT

Economia a la capital

Andorra la Vella analitza l'estat actual del teixit comercial

El Comú realitza enquestes per identificar les necessitats dels comerciants i oferir-los recursos per millorar

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu d'un parell de persones mirant l'aparador d'una botiga d'Andorra la Vella.
Imatge d'arxiu d'un parell de persones mirant l'aparador d'una botiga d'Andorra la Vella. | Arxiu ANA

El Comú d'Andorra la Vella ha enquestat diferents establiments dels sectors comercials, de restauració i emprenedors amb l'objectiu de conèixer i analitzar a fons l'estat actual del teixit comercial de la parròquia. L'acció forma part d'una iniciativa més àmplia que pretén no només identificar les necessitats dels comerciants, sinó també oferir-los eines i recursos per millorar la seva competitivitat i adaptabilitat a les noves realitats del mercat. D'aquesta manera, el Comú reitera el seu compromís d'acompanyar els comerços, la restauració i els emprenedors locals, facilitant-los eines i recursos en diferents àmbits.

Val a dir que les enquestes realitzades representen una valuosa font d'informació per entendre de manera detallada els reptes i oportunitats que enfronta el sector comercial a Andorra la Vella. Una acció que reforça la voluntat del Comú de construir una col·laboració sòlida amb el teixit empresarial local, fent costat així el seu rol com a motor de l'economia local. Cal saber que el resultat d'aquestes enquestes proporcionarà les bases per implementar mesures concretes que impulsin el comerç i en millorin la sostenibilitat a llarg termini.

A banda de les enquestes, el departament de Promoció Turística i Comercial ha mantingut reunions amb diverses associacions i entitats del sector per escoltar les seves preocupacions i identificar les àrees on el comú pot oferir un suport més efectiu. Aquest diàleg amb els representants comercials ha servit per recollir els seus neguits i propostes, i garantir que el pla d'acció respon de manera precisa a les seves necessitats. La iniciativa s'ha recollit amb el lema 'El Comerç és Capital', i amb el qual el comú dona el tret de sortida al projecte d'acompanyament per al teixit comercial, el qual es desplegarà al llarg de tot el mandat.

Per acabar, cal fer saber que el pla d'acció serà presentat formalment al sector el dijous, 3 d'octubre, a les 20.30 hores al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. L'acte, que serà obert a tots els comerciants de la parròquia, servirà per compartir els resultats de les enquestes, detallar les línies d'actuació previstes i continuar recollint suggeriments per optimitzar les mesures de suport al comerç local.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT