PUBLICITAT

Pretemporada per al curs 2024/25

L’EEBE U16 torna de Corralco (Xile) amb la feina feta

El grup tindrà ara un període de descans a Andorra per marxar a Noruega a finals del mes vinent

Per El Periòdic

L'equip tècnic i els membres de l'EBBE U16 a Corralco.
L'equip tècnic i els membres de l'EBBE U16 a Corralco. | FAE

El grup U16 del programa Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE) de la FAE ja ha tornat de Corralco (Xile), on s’hi ha estat gairebé un mes entrenant pràcticament cada dia en el procés de preparació del nou any esportiu. Així, aquesta estada llarga de pretemporada ha estat un èxit i clau pel rendiment durant l'hivern, segon ha apuntat el responsable del grup, Pol Carreras: "Marxem molt contents i amb la feina feta".

A més del responsable, l'EBBE U16 està format pels tècnics Joan Miquel Martin ‘Xita’ i Àxel Esteve; les esquiadores Carlota Comellas, Anna Ramentol, Jana Ferrer, Júlia Capdevila i Vicky Gallenari, i els esquiadors Àlex Comellas, Max Black, Arnau Escabrós, Alexandre Areny, Max Figueredo, Quim Llort, Èric Guimerà, Guillem Rous, Andy Ambor, Marc Visa, Roc Vila, Aleran Mitjana i Manel Romo.

Entrant al detall, Carreras ha assenyalat que el balanç d'aquest estatge, el més important abans d'iniciar el curs, "és realment positiu". "El millor que et permet Corralco és fer una feina molt progressiva", indicava el responsable del grup tot apuntant que van començar amb pistes més fàcils i pendents més regulars per anar passant a més irregulars, exigents i tècniques. "Al principi fèiem molt més volum, moltes repeticions i moltes més baixades, i a poc a poc vam començar a buscar entrenaments més específics, amb traçats més llargs i més difícils", ha afegit.

En total, l'EBBE U16 va fer 12 sessions de gegant, vuit d’eslàlom i vuit més de supergegant: "Poder fer tot aquest volum i tota aquesta feina als mesos d’agost i setembre és superpositiu i marxem amb la feina feta", ha reconegut Carreras. Ara, tot el grup començarà l'escola i "tindrem un període de sis setmanes per fer un molt volum de físic", comenta completant que l'objectiu d'aquest descans és l'assimilació de tots els conceptes tècnics i de tota la feina feta a Corralco. A final d'octubre marxaran a Noruega, "on buscarem un bloc ja amb traçats molt més específics, enfocats a preparar l’hivern de competicions".

Victòria i millora de punts FIS de Marc Fernández

L’última cursa a Antillanca (Xile), un eslàlom Nacional (NC) va tenir protagonisme andorrà. Marc Fernández va aconseguir la victòria i, a més, va millorar lleugerament la seva puntuació a la disciplina. El tricolor es va imposar amb un crono de 1.15.32, mentre que segon va ser el local Víctor Puente, amb +0.33, i tercer el també xilè Gerónimo Castro, amb +1.24. L’andorrà, a més, va marcar 54.90 punts FIS, una mica millor que els seus actuals 56.13. A aquesta cursa van quedar fora a la primera mànega Èric Ebri i Martí Llort.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT