PUBLICITAT

El Govern i Crèdit Andorrà bequen tres nous estudiants de tercer cicle

  • Als projectes actualment finançats, se sumen els de Matías Rey, Marc Pons i Diana Oliveira
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els estudiants, amb els representants del Govern i de Crèdit Andorrà. Foto: S.F.G.

El secretari d'Estat d'Ensenyament Superior i Recerca, Joan Marc Miralles, va presentar ahir els tres nous ajuts als estudis de tercer cicle per al curs 2010-2011, unes beques que aniran aquest any destinades a la investigació contra l'Alzheimer i el Parkinson –Matías Rey–, així com a la recerca en l'àmbit del canvi climàtic –Marc Pons– i la sociologia –Diana Oliveira.

Aquestes ajudes se sumen a les que actualment ja tenen Verónica Puig, que investiga en el camp de la bioenginyeria relacionada amb els transpantaments; Rossend Sánchez, que analitza la comunicació social des del punt de vista de la narrativa televisiva i Pere Soler, que podrà continuar investigant quina va ser la participació estrangera durant la Guerra Civil Espanyola.

En referència als tres nous becats, els estudiants de tercer cicle van tenir la possibilitat de presentar els seus camps de treball davant els assistents a l'edifici del Prat del Rull. Rey va justificar que investigar contra «dues malalties que aniran en augment» a causa de l'envelliment de la població justifica la beca, ja que fins el moment «només s'han concretat cures pal·liatives».

Per la seva part, Pons va relacionar el seu projecte al voltant del canvi climàtic amb Andorra, ja que al Pirineu «hi ha uns ecosistemes molt més fràgils» que obliguen a pensar «els efectes i les mesures d'adaptació» a aquesta realitat. El projecte que tirarà endavant l'estudiant de tercer cicle té el suport de la Càtedra Unesco de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), així com de l'Observatori per a la Sostenibilitat d'Andorra i la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP).

Finalment, la tercera estudiant que iniciarà la seva investigació amb beca serà Oliveira, que en aquest cas se centrarà, des de la perspectiva sociològica, en «el moviment de la mà d'obra en el sector hoteler andorrà», amb l'objectiu final de millorar les dinàmiques de treball per tal de «fidelitzar el client».

estudiar amb garanties / El conveni signat el maig del 2008 entre el Govern i la Fundació Crèdit Andorrà per convocar conjuntament les ajudes a estudiants de tercer cicle estableix que les dues parts aporten un 50% del cost directe de les ajudes. En aquesta convocatòria, l'import màxim fixat és de 14.400 euros anuals per a cada estudiant, que es reparteixen en 1.200 euros mensuals. En total les beques ascendeixen a 86.400 euros, incloses les tres renovacions d'ajuts per a investigacions iniciades el curs passat

l'Uda, al concurs de google / D'altra banda, quatre estudiants de segon any de la diplomatura en Administració d'empreses de la UdA participaran al Google Online Marketing Challenge del 2011. Desenvolupat per professors en col·laboració amb Google, aquest concurs mundial constitueix una oportunitat «única», segons la universitat, de dur a terme una experiència pràctica real en el mercat publicitari a Internet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT