PUBLICITAT

Grup de Rescat de Muntanya

El Grup de Rescat de Muntanya realitza 80 actuacions durant l'estiu

Les intervencions han inclòs rescats de senderistes i actuacions relacionades amb esports d'aventura

Per El Periòdic

El Grup de Rescat de Muntanya ha realitzat un total de 112 actuacions entre l'1 de gener i el 15 de setembre.
El Grup de Rescat de Muntanya ha realitzat un total de 112 actuacions entre l'1 de gener i el 15 de setembre. | BOMBERS D\'ANDORRA

El Grup de Rescat de Muntanya (GRM) ha dut a terme un total de 80 actuacions durant els mesos d'estiu de 2024, segons ha informat el Govern a través d'un comunicat oficial. Entre el 15 de juny i el 15 de setembre, els membres del GRM, juntament amb l'infermer de la Unitat Sanitària, han intervingut en 66 d'aquestes actuacions, mentre que 14 han estat resoltes mitjançant gestions telefòniques des de la Unitat de Control Central Operatiu.

Les intervencions del GRM s'han dividit en diverses tipologies. En total, s'han realitzat 5 recerques de persones que s'havien perdut o desorientat en zones de muntanya, 38 evacuacions de senderistes que havien patit incidents com fractures o indisposicions, i 23 actuacions relacionades amb esports d'aventura. A més, 14 de les gestions han estat resoltes telefònicament, consistint en assessorament a senderistes desorientats o en dificultats que no requerien la presència física dels equips de rescat.

Pel que fa a les dades generals de l'any 2024, el Grup de Rescat de Muntanya ha realitzat un total de 112 actuacions entre l'1 de gener i el 15 de setembre, destacant el gran volum d'intervencions durant els mesos d'estiu, que representen la major part de la seva activitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT