PUBLICITAT

Forné rep la Gran Creu d'Isabel la Catòlica

  • L'excap de Govern manifesta el seu agraïment i l'orgull per formar part d'una llista important
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Marc Forné rep la la Gran Creu de mans d'Eugeni Bregolat, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

L'excap de Govern, Marc Forné, va rebre ahir al vespre la condecoració espanyola de la Gran Creu d'Isabel la Catòlica, de mans de l'ambaixador espanyol Eugeni Bregolat. Aquest reconeixement al seu «comportament extraordinari» i a les bones relacions amb Espanya durant els deu anys que va ser cap de Govern d'Andorra, li va ser atorgat l'any 2006, a petició de l'aleshores ambaixador espanyol César González.

Forné es va mostrar molt honorat pel reconeixement rebut, en una cerimònia on van voler estar presents el cap de Govern, Jaume Bartumeu, el síndic general, Josep Dallerès, el president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, el president del grup parlamentari d'Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, i moltes altres autoritats del Principat, que van donar així la seva enhorabona a l'excap de Govern.

Bregolat va fer una passada ràpida per la vida de l'homenatjat, des de la seva educació a l'escola espanyola d'Andorra, passant per l'instiut de la Seu d'Urgell i la Universitat de Barcelona per destacar la importància de les relacions entre Espanya i Andorra. Va recordar també les èpoques en que Forné es va dedicar a la comunicació i va fer especial menció al seu paper en la creació de la Constitució del 1993 i a la fundació del Partit Liberal d'Andorra.

L'acte d'entrega de la Gran Creu va ser un dels últims amb Bregolat com a ambaixador a Andorra, i per aquest motiu Forné també el va honorar recordant la feina realitzada pel diplomàtic.

Emoció de Forné

Durant el discurs, l'excap de Govern va declarar la seva satisfacció i va mostrar el seu orgull per formar part d'una llista de personalitats importants, d'entre les quals va voler destacar la seva mestra de l'escola espanyola d'Andorra, Marcela Pelegrí. Forné també va transmetre el seu agraïment al rei Joan Carles, que és qui li atorga la condecoració, i va fer especial esment a la seva bona relació i amistat. A més, va voler recordar la importància de la feina feta pel rei, tant per Espanya com per Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT