PUBLICITAT

Cultura

El curtmetratge 'El mal donat', seleccionat per a la 57a edició del Festival de Sitges

La producció ha sigut dirigida per Hector Mas i Alfons Casal, i compta amb Clàudia Riera com actriu principal

Per El Periòdic

Un moment del curtmetratge 'El mal donat'.
Un moment del curtmetratge 'El mal donat'. | H.M.

El curtmetratge andorrà 'El mal donat', dirigit per Hector Mas i Alfons Casal, ha estat seleccionat per competir en la secció Noves Visions, Petit Format de la 57a edició de Sitges, al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. La història situa la seva acció a l’Andorra del segle XVI i narra la història de la Catherina, una remeiera amb mala reputació al poble que, en un tràgic gir dels esdeveniments, acabarà sent acusada de bruixeria.

L'actriu andorrana Clàudia Riera encapçala el repartiment del film, acompanyada per Núria Florensa, Òscar Rabadán i Joel Pla en els papers principals. La resta de papers han estat interpretats per Xavier Fernández, Carol Caubet, les joves promeses Salma Pedrol, Ania Vela, Lua Blasi i Tiziano Galluzzo, David Mas - qui també ha participat com a assessor històric - i els mateixos directors, els quals s’han reservat una petita intervenció.

En l’apartat tècnic, la presència andorrana també és remarcable. Maria Solsona s’ha fet càrrec del disseny de vestuari, mentre que Inés del Busto ha estat a l’apartat de maquillatge, perruqueria i efectes especials; Nahiara Cofián com a cap de producció; Sònia Mandicó com a auxiliar de càmera; Cristina Fidalgo en l’equip d’elèctrics; Xavier Pèrez com a assistent coreogràfic, i Jèssica Casal, acompanyada del Ner Suárez, a càrrec de la banda sonora. 

El rodatge es va dur a terme íntegrament a Andorra durant el setembre de 2023, en localitzacions com Casa Rull de Sispony, Casa Cristo i els cortals d’Encamp, Sant Serni de Nagol i el colomer d’Ordino. Per altra banda, el projecte ha comptat amb el suport econòmic i logístic del Govern d’Andorra i els comuns de Sant Julià de Lòria, Encamp, de La Massana i Ordino.

El dia i hora on tindrà lloc la projecció s’està acabant de concretar, tot i que sí que se sap que serà entre el 3 i el 13 d'octubre, i aquesta estarà acompanyada per una presentació prèvia dels directors i de Riera. Abans, però, de l’estrena al Festival de Sitges, es farà una projecció oberta al públic a Andorra. La cita serà el proper dissabte 28 de setembre a les 21.00 hores al Jardí de la Biblioteca de Sant Julià de Lòria. En aquesta ocasió, la projecció també estarà acompanyada per l’equip tècnic i artístic de l’obra, els quals oferiran un col·loqui posterior als assistents.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT