PUBLICITAT

Dia de Meritxell

Els grups parlamentaris detractors de l'Acord es refermen en el Dia de Meritxell

El principal teixit polític del país reitera les seves prioritats per al nou període de sessions

Per Alex Montero, Laura Gómez Rodríguez

El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé.
El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé. | El Periòdic

En el marc de la celebració del Dia de Meritxell, els presidents dels grups parlamentaris d'Andorra han ofert les seves valoracions sobre el discurs del síndic general, Carles Ensenyat, i han plantejat les seves prioritats per al curs polític que comença. El líder de la formació de Concòrdia, Cerni Escalé, ha destacat que "s'obre un període de decisions sobre l'habitatge i la immigració", tot afegint que "vivim amb molta impaciència els discursos que escoltem per part de Demòcrates per Andorra, perquè el nostre país no pot esperar per fer passos perquè l'habitatge baixi de preu".

Tanmateix, Escalé ha afegit que "les paraules són molt bones, però necessitem, repeteixo, accions pràctiques", tot expressant la seva preocupació perquè les peticions del grup parlamentari que lidera no s'admeten a tràmit: "El consens ha de venir no només per part de Demòcrates", ha continuat.

Per la seva banda, la presidenta del grup parlamentari d'Andorra Endavant, Carine Montaner, ha subratllat que l'Acord d'associació amb la UE marcarà aquest curs polític i que el debat ha de ser "des del pragmatisme". Montaner ha destacat la contractació del bufet Gide per analitzar el text de l'Acord i ha reiterat que, des de la formació política que lidera, estan "totalment en desacord" amb el Projecte de Llei Òmnibus impulsat per Govern. Segons Montaner, "l'intervencionisme excessiu és el que hem desitjat i, per tant, crec que la situació s'engranarà encara més".


LLEGEIX TAMBÉ: ESPECIAL DIA DE MERITXELL


El conseller general socialdemòcrata Pere Baró, en una línia totalment contrària a Montaner, sí que ha defensat la Unió Europea i ha expressat la seva disposició a trobar consens per a les mesures d'habitatge: "Nosaltres podem estar d'acord amb el consens que demana, sobretot amb tenir amplitud de mires", tot afegint que "les mesures que s'apropin amb allò que nosaltres fa 10 anys que reclamem hi estarem a favor, mentre que en les que s'allunyin d'aquestes propostes que fa 10 anys que hi treballem no ens hi trobaran".

Una altra de les valoracions positives del discurs del síndic general ha vingut per part del president del grup parlamentari de Demòcrates, Jordi Jordana, qui ha destacat que Ensenyat "ha comparat aquest punt de confluència amb la tradició i amb el que representa també pel país". El mandatari polític ha considerat que "ni una cosa ni una altra [la Unió Europea ni la successió de l'actual copríncep episcopal, Joan-Enric Vives] és un trencament ni és l'apocalipsi", sinó "un pas més dins d'aquest avançament que fem a Andorra". Jordana ha finalitzat la seva intervenció assenyalant que les prioritats per a aquest nou curs polític per part de la formació que lidera serien abordar l'actual crisi de l'habitatge i l'Acord amb la Unió Europea.

Finalment, el president del grup parlamentari Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, ha ressaltat que "el pragmatisme defineix i identifica la tasca del partit" i ha insistit en la necessitat de "fugir d'interpretacions del text, sense ideologies europeistes o antieuropeistes". Per altra banda, el conseller general no adscrit Víctor Pintos ha esmentat que la seva conclusió és que "hem de ser capaços de consensuar grans línies estratègiques per tirar endavant i per no quedar encallats amb discussions partidistes"

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT