PUBLICITAT

El pessebre de Canillo torna a ser objecte d'actes vandàlics

EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Imatge d'algunes figures del pessebre Foto: ANA / N.M.

Les figures del pessebre de Canillo han estat, una vegada més, objecte d'actes vandàlics. La nit de dissabte a diumenge, la meitat d'una de les figures en forma humana i les de diversos animals com un gos, alguns porquets i ànecs van ser sostretes del lloc on estaven ubicades i es van trobar trobat, en forma d'un petit pessebre, a l'entrada de l'hotel Bonavida de la parròquia.

Els vàndals, tres joves de nacionalitat francesa, van ser identificats i van haver de retornar les figures. Les que estaven en bon estat es van recol·locar; i les que van quedar malmeses van haver de ser pagades pels vàndals, un import que va ascendir fins els 500 euros, segons van informar a l'ANA fonts del Comú de Canillo.

Aquest no és el primer acte vandàlic que rep el Pessebre de Canillo. Diverses vegades s'han hagut de recol·locar figures d'animals que a la nit han estat canviades de lloc. El cas, però, més significatiu va ser el del nen Jesús quan l'any passat va desaparèixer del bressol i va aparèixer dies després en un contenidor, un fet que va provocar la reocupació veïnal.

La segona edició del pessebre de Canillo, que està instal·lat pels carrers del poble entre l'1 de desembre i fins passat Reis, va ampliar aquest any el nombre de figures amb una cinquantena de nous animals, al temps que va incorporar nous elements d'escenografia i de decoració. La cònsol menor de Canillo, Mònica Bonell, va explicar que el comú intentarà centrar els esforços en promocionar més l'atracció. Així, les figures humanes i d'animals a mida real aquest any superen les 200. El recorregut incorpora escenes a la plaça Carlemany, davant de l'oficina de Turisme, davant del Palau de Gel, i a la capella de la Santa Creu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT