PUBLICITAT

300 persones pel 30è aniversari

  • La Creu Roja convoca a la ciutadania per entrar al llibre dels rècords Guinness com a primer ?flashmob' d'altitud al món
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Imatge aèria del flashmob representant tres creus, ahir Foto: CREU ROJA ANDORRANA

Feia ja més d'un mes que a través de les xarxes socials s'estava fent circular un vídeo amb la coreografia que ahir al matí van representar prop de 300 persones a Grau Roig. I és que la ciutadania va respondre a la crida de la Creu Roja Andorrana, per a commemorar el seu trentè aniversari, que se celebra avui dia 20 de desembre. Nens, adults, alumnes de l'escola d'esquí, monitors, voluntaris de la Creu Roja i fins i tot un gos van posar-se l'impermeable vermell i van ballar sobre la neu formant tres grans creus vermelles.

Una celebració curiosa per commemorar les tres dècades de la seva creació. A més, i segons va explicar la responsable de l'esdeveniment, Stephanie Steinbrecht-Aleix, podrien passar a la història dins el llibre dels rècords Guinness com a primer flashmob d'altitud al món. Al ritme de la cançó I'm a believer, els voluntaris de l'organització i els esquiadors que van anar sumant-se de manera improvisada van ballar la coreografia planejada. Les imatges van enregistrar-se des d'un helicòpter, que va poder captar la forma de les tres creus vermelles sobre la neu blanca formades pels assistents. El bon temps va acompanyar, fet que va permetre captar una imatge amb nitidesa de la singular imatge aèria.

La cap d'àrea de comunicació i responsable del voluntariat, Salima El Khattabi, va ser l'organitzadora del flashmob i va mostrar-se molt satisfeta amb la participació. A més de les persones que venien amb intenció d'afegir-se al ball, els voluntaris van estar reclamant durant el matí la participació dels esquiadors que es trobaven a Grau Roig, i fins i tot els alumnes de l'escola d'esquí van voler divertir-se amb el ball i saludar l'helicòpter que gravava les imatges des del cel.

La premissa de la solidaritat

Seguint la voluntat i mètode de treball de la que parteix l'organització, l'esdeveniment també va planificar-se de manera solidària, i per aquest motiu el president de la Creu Roja Andorrana, Josep Duró, va voler agrair a tots els voluntaris el que van aconseguir. No només va ser un acte simbòlic, sinó que a més podrien passar a la història dins el llibre dels rècords Guinness. Steinbrecht-Aleix va explicar a l'ANA que no hi ha cap flashmob d'altitud entre els rècords i que aquest, a més de 2.000 metres d'alçada, podria ser el primer. Ara han d'enviar les imatges enregistrades perquè es decideixi si se'ls tindrà en compte per al llibre o no.

L'encarregada de la campanya del trentè aniversari va argumentar que van voler fer un flashmob perquè la base de la creu Roja és el voluntariat i per això volien reunir-se amb tots els que han col·laborat al llarg dels trenta anys. Després del ball van convidar a tots els assistents a una xocolatada.

La Creu Roja Andorrana compta actualment amb 1.000 socis i 200 voluntaris, i al llarg dels anys ha anat ampliant les seves branques de treball, passant de les dues inicials, que eren el socorrisme i la formació, a les set actuals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT