PUBLICITAT

Osorio: «Els temps podien ser millors però estan bé»

  • Haciane i Ramírez, sense rècords als Mundials de piscina curta
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Aitor Osorio en una roda de premsa, l'any passat Foto: EL PERIODIC

Aitor Osorio ha acabat convençut a mitges pel paper d'Hocine Haciane i Mònica Ramírez als Mundials de piscina curta que s'han disputat al llarg de la setmana ja passada a Dubai (els Emirats Àrabs). El president de la Federació Andorrana de Natació (FAN) va analitzar ahir el paper dels dos màxims representants tricolors i va assegurar que tot i que no s'ha aconseguit rebaixar cap plusmarca nacional l'actuació de tots dos ha estat acceptable: «Els temps podien ser millors i aquesta era la idea, però realment estan bé», va assegurar.

Haciane va començar amb un discret 1min 3,57s als 100 braça, als 200 es va quedar a set segons del rècord en fer 2min 16,28ds i als 50 es va quedar a 74 centèssimes en aturar el crono en 29,81s. Ramírez també va començar fluixa, amb 1min 4,45s en els 100 esquena, en els 200 i amb un registre de 2min 19,32s es va quedar a tres segons de la plusmarca i en els 50 a només 53 centèssimes (30,08s), demostrant amb resultats que van anar de menys a més: «Sempre esperem algun rècord però també és cert que en aquesta època de la temporada no estan en millor estat de forma. Ara faran tots una estada de Nadal perquè l'any que ve hi han diversos fronts oberts també molt importants», va detallar Osorio.

I és que és a l'estiu quan els nedadors arriben al màxim de forma física per afrontar els Mundials de piscina de 50, les olimpíades, els Europeus o els Jocs dels Petits Estats en el cas dels andorrans, segons sigui any parell o imparell.

LONDREs 2012 / El cert és que al gener de l'any vinent es faran públiques les mínimes per a les Olimpíades de Londres i Osorio va vincular això a l'actuació de Ramírez i Haciane a Dubai: «Amb les marques que han fet apunten maneres». En el cas del nedador del CN Mediterrani el president de la FAN creu que encara més: «Els viratges són un dels punts febles; perd un parell de dècimes i en piscina curta, com ha passat en els Mundials, això es nota en les marques però no vull que serveixi com a excusa», va dir.

I també hi han els Mundials de piscina llarga a l'horitzó (l'estiu) i Osorio confia en augmentar la delegació. «Aspirem a enviar-hi quatre, però no ho farem perquè sí».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT