PUBLICITAT

Previsions meteorològiques

Cap de setmana amb temps variable al Principat

Dissabte començarà amb bancs de boira i núvols dispersos, mentre que diumenge s'esperen precipitacions

Per El Periòdic

El mapa del Servei Meteorològic d'Andorra.
El mapa del Servei Meteorològic d'Andorra. | servei meteorològic nacional

Aquest cap de setmana, Andorra experimentarà una barreja de condicions meteorològiques, amb sol, núvols i la possibilitat de precipitacions. Dissabte començarà amb bancs de boira i núvols dispersos, mentre que diumenge s'espera l'arribada d'un front que deixarà pluja, especialment al nord del país.

En detall, la jornada de dissabte començarà amb una notable presència de núvols, que podrien formar bancs de boira als cims durant les primeres hores del matí. A mesura que el dia avanci, aquests núvols baixos es dissiparan, deixant un cel amb intervals de núvols i clarianes. Aquesta situació meteorològica serà causada per la reintroducció a la circulació general atmosfèrica d'una bossa d'aire fred provinent de la península Ibèrica.

El vent serà de component sud-oest, amb ràfegues de fins a 30 km/h als fons de vall durant el matí i de 40 km/h en altitud. Les temperatures mínimes previstes seran de 16ºC a Andorra la Vella, 11ºC a 1500 metres i 9ºC al Pas de la Casa. Pel que fa a les màximes, s'esperen 26ºC a Andorra la Vella, 22ºC a 1500 metres i 13ºC al Pas de la Casa. La isoterma de 0ºC se situarà a 3500 metres tant al migdia com a la mitjanit.

Pel que fa a diumenge, el desplaçament de la massa d'aire cap al nord del continent deixarà pas a un front que portarà precipitacions a partir del migdia, més intenses al nord del país. El vent, de component sud-oest, continuarà bufant amb ràfegues de fins a 30 km/h als fons de vall durant el matí.

Les temperatures mínimes seran de 16ºC a Andorra la Vella, 11ºC a 1500 metres i 7ºC al Pas de la Casa. Les màximes seran una mica més baixes que el dia anterior, amb 24ºC a Andorra la Vella, 20ºC a 1500 metres i 11ºC al Pas de la Casa. La isoterma de 0ºC pujarà, situant-se a 4000 metres al migdia i a 4200 metres a la mitjanit. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT