PUBLICITAT

Urbanisme

Afectacions viàries a Sant Julià per la construcció de pisos a l'hotel Font de Ferro

Les obres a l'edifici duraran 16 mesos, però les afectacions al trànsit acabaran a finals de novembre

Per El Periòdic

El tram de la CG1 afectat mentre durin les obres.
El tram de la CG1 afectat mentre durin les obres. | Comú de Sant Julià de Lòria

Amb l'objectiu d'avançar en la creació del parc immobiliari públic d'habitatges de preu assequible, el Govern va iniciar l'any passat una sèrie de compres d'immobles vells o en desús per reformar-los i construir-hi pisos. Una d'aquestes inversions és la referent a l'hotel Font de Ferro de Sant Julià de Lòria, situat a la carretera General 1 pocs metres després de la rotonda d'Aixovall, en sentit Andorra la Vella.

Des de fa uns dies, ja s'estan duent a terme les obres d'enderrocament de l'immoble, la qual cosa comporta que un tram d'uns 45 metres de la calçada estigui delimitat per una tanca. Així doncs, la mobilitat viària de vehicles s'ha vist reduïda a un sol carril en sentit nord i, per aquest motiu, el departament de Mobilitat ha previst un dispositiu especial a partir del pròxim dia 2 de setembre, amb l'objectiu que la densitat viària augmenti notablement degut al retorn de les vacances.

Així, durant els pròxims tres mesos que està previst que durin les obres, de les 06.00 fins a les 14.00 hores es configuraran dos carrils en sentit nord i un carril en sentit sud. Igualment, es col·locarà una doble falca en sentit de baixada per garantir la seguretat del tancament. Cal destacar que la primera falca estarà ubicada a 20 metres de la segona per raons de seguretat viària.

A més, s'instal·laran dos senyals de sentit obligatori a la dreta: una en sentit sud, a la primera falca, i una altra en sentit nord, en el punt en què es restableixen els sentits normals de circulació. També hi haurà indicacions al Pont de Madrid i a la rotonda de la Margineda, totes dues en sentit Sant Julià de Lòria, i als panells lluminosos que indiquen quin carril és transitable i quin no.

L'estat dels pisos de lloguer assequible

En detall, l'edifici de Sant Julià de Lòria constarà de cinc plantes amb un total de 17 pisos socials. Pel que fa a la resta de pisos a preu assequible, els primers que estaran enllestits seran els 15 de l'edifici de la Solana del Pas de la Casa, la convocatòria s'obrirà el 16 de setembre. El següent serà l'antic Hotel Àrtic d'Andorra la Vella, remodelat com a habitatge de preu assequible sota el nom d'Edifici Tobira, comptarà amb 27 pisos i està previst que a finals d'any s'adjudiquin els immobles. També s'està redactant el projecte del segon bloc de la Borda Nova i una de les novetats és que el Govern i el Comú de la capital participaran conjuntament en l'edifici del Cedre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT