• La primera cita amb la Copa d'Andorra acull un centenar de participants
R. MORA
PAS DE LA CASA

Els participants masculins sèniors, a la línia de sortida d'ahir al telecadira del Pas de la Casa Foto: ORIOL LLAURADÓ

La Nocturna del Pas de la Casa va obrir ahir la Copa d'Andorra d'esquí de muntanya amb un centenar de participants que va tenir en els més ràpids l'espanyol Kiko Navarro, en categoria masculina amb un temps de 37min 17s, i la resident Pilar Quesada en femenina amb 50min 18s. L'andorrà Ludovic Albós va acabar segon a 32s de Navarro, mentre que Beatriz Linde va ser tercera, a 3min 59s de Quesada. En les categories inferiors, triomf d'andorrans.

La competició es va iniciar amb mitja hora de retard i la pista del Pas era un formiguer d'esquiadors que escalfaven motors. A més de la categories sènior, també hi va haver lloc per a les joves promeses. En júnior femení, Inka Bellés (27min 56s) va vèncer, mentre que en nois ho va fer Marc Riera (21min 26s). En cadets va guanyar Oriol Bertran (21min 29s).

JORNADA AMB MOLT FRED I VENT / La jornada va estar protagonitzada per un fred i un vent que van fer encara més difícil la cursa. A la part de baix, on era la sortida, els termòmetres marcaven els 7 graus sota zero, però al cim la temperatura era de gairebé 15 sota zero. A més, si bé el vent a la base era notable, a la part alta va fer de l'arribada dels corredors un autèntic calvari. Amb tot, això no va frenar els esquiadors a obrir foc aquest any amb la primera cursa de la Copa d'Andorra.

LA PRÒXIMA, LA FONT BLANCA AL FEBRER/ La pròxima cita amb la Copa serà el 13 de febrer del pròxim any, amb la disputa de la Font Blanca Arcalís-Vallnord. La següent cita serà a la Seu d'Urgell amb la 3a Traça Muga (20 de febrer), per continuar amb el cap de setmana del 12 i 13 de març, quan es disputarà la 6a crono escalada Grandvalira i la 33a Travessa de la Serrera.