PUBLICITAT

Previsió meteorològica

Cap de setmana amb inestabilitat amb ruixats i descens de temperatures a partir de dissabte

Les temperatures mínimes se situaran entre 10ºC i 16ºC

Per El Periòdic

Mapa de la Xarxa d'estacions meteorològiques.
Mapa de la Xarxa d'estacions meteorològiques. | Servei Meteorològic d\'Andorra

El Servei Meteorològic ha informat que aquest divendres es preveu una jornada marcada per la inestabilitat al Principat, a causa d'una profunda pertorbació situada a les illes britàniques. Aquest sistema provocarà un canvi en la direcció del vent, que es girarà a component oest, afavorint el creixement de núvols durant la tarda, especialment al sud del país. No es descarta la possibilitat d'algun ruixat, tot i que els més intensos es preveuen a les valls del Valira, fora del territori andorrà.

El vent bufarà moderat de component sud-oest. Les temperatures mínimes es situaran al voltant dels 15ºC a Andorra la Vella, 8ºC a 1500 metres i 12ºC al Pas de la Casa. Les màximes seran de 31ºC a Andorra la Vella, 27ºC a 1500 metres i 17ºC al Pas de la Casa. La isoterma de 0ºC se situarà a 4400 metres durant tot el dia.

El cap de setmana començarà amb estabilitat durant el matí de dissabte, amb domini del sol, però s'espera un canvi significatiu a la tarda amb l'arribada d'un front que deixarà precipitacions tempestuoses cap a darreres hores del dia. El vent serà feble de component sud-oest, amb temperatures màximes i mínimes de 29ºC i 16ºC a la capital, 24ºC i 10ºC a 1500 metres i 15ºC i 11ºC al Pas de la Casa. La isoterma de 0ºC baixarà lleugerament fins als 4300 metres a la nit.

Diumenge, la inestabilitat continuarà amb nuvolositat baixa i ruixats febles i intermitents al llarg del dia. El vent seguirà bufant feble de component sud-oest. Les temperatures mínimes seran de 15ºC a Andorra la Vella, 10ºC a 1500 metres i 7ºC al Pas de la Casa, mentre que les màximes baixaran a 25ºC a Andorra la Vella, 21ºC a 1500 metres i 13ºC al Pas de la Casa. La isoterma de 0ºC es mantindrà a 4200 metres tant al migdia com a la nit.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT