Motociclisme

Xavi Cardelús començarà el Gran Premi d'Àustria des de la 30a posició

El pilot busca optimitzar el seu rendiment en el malgrat les dificultats de classificació

Xavi Cardelús durant una competició.
Xavi Cardelús durant una competició. | Cardelús Racing Team

Xavi Cardelús afrontarà l'onzè Gran Premi de la temporada des de la 30a posició a la graella de sortida. Tot i que la jornada de dissabte ha mostrat una millora en el seu rendiment, la sort no va acompanyar-lo durant la sessió classificatòria. "La moto ha millorat clarament avui tot i que li faltaven un parell de cosetes que no hem acabat d'arrodonir", ha declarat Cardelús. Malgrat això, ha aconseguit retallar la diferència respecte a la pole position a un segon i mig.

Durant l'entrenament lliure del matí, Cardelús ha fet un pas endavant significatiu, registrant un temps d'1'35.141, millorant en més d'un segon la seva millor volta del dia anterior, i situant-se a només 1.6 segons del pilot més ràpid. Els ajustaments en els settings de la moto van ser crucials per resoldre els problemes de chattering que havia experimentat, permetent-li girar millor en els revolts del circuit austríac. En la sessió de classificació Q1, el pilot de Fantic Racing ha marcat un temps d'1.35.377 en la seva primera sortida a pista.

No obstant això, en la segona sortida, no ha pogut millorar el seu temps a causa de la degradació del pneumàtic. "Al lliure del matí hem fet una clara passa endavant, però al classificatori no hem acabat de quadrar la sortida a pista i he hagut de fer les voltes ràpides rodant tot sol, que no és la situació ideal", ha explicat Cardelús, afegint que això li va deixar "un bon regust respecte a un possible ritme de cursa".

Cardelús també haurà d'afrontar una penalització de long lap durant la cursa de diumenge, imposada per avançar amb bandera groga a Silverstone. "El problema de demà és que hauré de fer una long lap, però no queda més remei que assumir-ho i mirar de minimitzar el seu efecte", ha comentat. El Gran Premi d'Àustria de Moto2 es disputarà diumenge a partir de les 12.15 hores i està programat a 23 voltes.