PUBLICITAT

Epidèmia 'mpox'

Reforçada la vigilància per la verola del mico arran del comunicat de l’OMS

Andorra no ha registrat cap cas de la malaltia, tot i això, les autoritats sanitàries mantenen el seguiment constant

Per El Periòdic

Tot i no haver-se registrat cap cas, Andorra manté un seguiment constant pel brot d'mpox.
Tot i no haver-se registrat cap cas, Andorra manté un seguiment constant pel brot d'mpox. | Arxiu ANA

L’OMS ha declarat aquesta setmana l’Emergència de Salut Pública d’Importància Internacional (ESPII) pel brot d’mpox (coneguda anteriorment com a verola del mico) a l’Àfrica. Aquesta declaració comporta el compromís per part dels països adherits al Reglament Sanitari Internacional impulsar mesures que previnguin l’expansió del virus a altres entorns.


NOTÍCIA RELACIONADA: L'OMS torna a declarar l'emergència sanitària internacional pels casos de verola del mico


Actualment, a Andorra no s’ha registrat cap cas ni sospita de la malaltia. Tot i això, les autoritats sanitàries mantenen el seguiment constant i s’ha actualitzat la informació als professionals sanitaris perquè puguin prendre les mesures escaients en cas que es detecti algun cas o sospita.

Recomanacions per a la població general

Es recomana a les persones que hagin de viatjar a un país en el qual hi ha circulació viral actualment que prenguin les mesures preventives adequades, com són evitar el contacte amb animals salvatges, evitar el contacte estret amb persones malaltes i no compartir roba o altres utensilis. Per a més informació, abans de viatjar es recomana contactar amb el Servei d’Atenció al Viatger o amb el 116.

En cas de fer menys de 30 dies de la tornada d’un país amb circulació del virus d'mpox o d’haver estat en contacte amb un cas i presentar símptomes compatibles amb la malaltia, cal fer ús de la mascareta, cobrir les lesions, aïllar-se a casa, contactar amb el 116 perquè en faci la valoració i seguir les seves indicacions. Actualment, a Andorra la recomanació de la vacunació es limita a les persones amb alt risc d'infecció.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT