PUBLICITAT

Petició de rebaixar la pena a l'home que va matar la dona

  • El fiscal, per contra, vol que s'augmentin dos anys més de presó
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Porta del domicili del homicidi Foto: ONA MORANTE

El Tribunal Superior va rebre ahir dos recursos per un mateix cas, el de l'homicidi al carrer Prat de la Creu de l'any passat, en el què l'home va matar la dona. Per una banda, la defensa reclama una rebaixa de sis anys de la pena dictada en la sentència del Tribunal de Corts de 14 anys de presó ferma. Per altra banda, el fiscal va recórrer per augmentar en dos anys més la presó demanada tal i com ja ho havia fet en la seva sol·licitud inicial.

La defensa del condemnat va manifestar que en el moment dels fets, el passat 25 de juny del 2009, hi havia tota una sèrie de circumstàncies que ell considera com atenuants i per aquest motiu demana un màxim de 10 anys per un fet que el mateix condemnat va reconèixer que és el d'haver matat a la dona. La situació econòmica difícil de la parella, perquè ell feia molt de temps que no treballava, suposats problemes al seu país d'origen, Portugal, la situació crítica de la parella com van testimoniar la parella d'amics, van ser alguns dels punts destacats pel lletrat. Altres circumstàncies que va argumentar la defensa va ser els problemes amb l'alcohol que tenia l'home, ja ingressat per aquesta qüestió anteriorment. En el moment dels fets l'home s'havia begut més de dues ampolles de vi que havia barrejat amb una vintena de pastilles per a la hipertensió, per la qual cosa, el lletrat també va dir que es trobava en un «estat d'alienació» en el moment dels fets.

Pel que fa a la penetració postmortem que es va efectuar a la víctima per part del condemnat, la defensa d'aquest va manifestar que va ser tot fruit d'un estat «d'obsecació i d'un estat passional», va explicar.

Per la seva banda, el ministeri fiscal va sol·licitar la revocació de la sentència del tribunal de Corts, perquè creu convenient augmentar la pena en dos anys més, per tractar-se d'un cas de violència domèstica, i «la pena ha de donar un missatge molt clar i d'exemplaritat», va dir.

El fiscal va recordar la mort violenta per estrangulació que va esdevenir en el domicili cèntric de la capital l'estiu de l'any passat i va recordar que mesos abans ja havia intentat fer-li mal estrangulant-la qualificant aquests fets com «cruels». Segons el fiscal una de les quatre trucades telefòniques que es van fer des del domicili els dies en que va romandre morta la víctima (de dijous a dissabte) va ser a una empresa de mudances internacionals, per la qual cosa interpreta que el condemnat tenia intenció de sortir del país. La ingesta de l'alcohol no és per al fiscal cap atenuant en aquest cas de violència de gènere.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT