PUBLICITAT

Pretemporada

Els equips nacionals de la FAE treballen per arribar en les millors condicions a Xile

Tant el conjunt femení com el masculí combinaran estades entre Corralco i Ushuaia

Per El Periòdic

L'equip nacional femení de la FAE.
L'equip nacional femení de la FAE. | FAE

Després de setmanes de preparació física al gimnàs, l'equip femení i masculí nacionals de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) estan en un període de descans actiu per engegar de nou la seva preparació els pròxims dies amb la voluntat d'arribar en condicions òptimes a les diferents estades de llarga duració que faran a Xile.

El conjunt femení viatjarà el 24 d'agost i s'hi estarà fins al 6 d'octubre, combinant estades a Corralco, però també a Ushuaia, mentre que pel masculí, l'estada sud-americana serà del 22 d'agost al 6 d'octubre, també combinant Corralco i Ushuaia. Cal destacar que després que les tres setmanes anteriors fessin sessions d'isomètrics, amb contraccions màximes, va arribar una quarta setmana de descàrrega, i aquesta en què ens trobem tornen a atacar amb un bloc intens orientat a exercicis concèntrics, amb càrregues altes però en aquest cas amb moviments concèntrics.

"Ens trobem a l'equador del període preparatori", va comentar el preparador físic de la FAE, Damià Costa. "Hem passat un bloc en el qual el que busquem són contraccions màximes isomètriques, és a dir, vèncer una resistència fixa i amb màxima intensitat, i això ho combinem amb exercicis pliomètrics per activar el sistema nerviós al màxim", va completar, afegint que a partir d'aquí la majoria dels esportistes ja fan més treball de potència, és a dir, "optimitzar la càrrega amb velocitats molt altes".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT