PUBLICITAT

Enquesta de l'AR+I

Espot considera "normal" la seva disminució de popularitat a l'enquesta de l'AR+I

El cap de Govern ho atribueix a les dificultats de governar en temps complicats

Per Agències

El cap de Govern, Xavier Espot, i el cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, durant el ball del contrapàs a la plaça del Poble.
El cap de Govern, Xavier Espot, i el cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, durant el ball del contrapàs a la plaça del Poble. | ANA/M.R.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha comentat en unes declaracions en el marc del ball del Contrapàs d'aquest diumenge que troba "normal" els resultats de l'enquesta política de l'AR+I publicada aquesta setmana, que indicaven una caiguda de la seva popularitat, deixant de ser el més valorat amb una nota de 5,6. "Era un resultat que fa mesos que augurava. Al final, fa molts anys que governem en situacions difícils" ha assenyalat, Espot, mentre afegia que la governança d'enguany ha estat especialment complicada a causa de la qüestió de l'habitatge, el poder adquisitiu dels ciutadans i el creixement sostenible. "Són problemàtiques que no tenen solucions senzilles i que desgasten a qui governa. En canvi, beneficien a qui està en una situació de facilitat, perquè, des de l'oposició, es denuncien els problemes, però no s'aporten solucions" ha indicat, el cap de Govern.

En aquest sentit, Espot ha assegurat que ha estat analitzant la tendència i ha comentat que va succeir un fenomen similar durant la darrera legislatura de Toni Martí. "Des d'aquest punt de vista, he de dir que en prenem nota i que, evidentment, això ens ha d'esperonar a millorar i a estar encara més amatents als problemes dels ciutadans i de les ciutadanes" ha anunciat, Espot, qui també ha volgut recordar que, malgrat els mals resultats en l'apartat de popularitat, continua encapçalant l'enquesta sobre la confiança dels ciutadans. "Encara soc el polític que genera més confiança. Gairebé tres vegades més que la persona que em va al darrere, i molta gent encara diu que el nostre partit guanyaria les eleccions" ha puntualitzat, Espot. "Encara hi ha molt de temps per demostrar que som la formació política i el Govern que estem més en disposició de poder donar una resposta adequada, equilibrada i ponderada als problemes dels ciutadans i de les ciutadanes. I m'hi esforçaré en cos i ànima" ha insistit.

Davant una pregunta de la premsa sobre els pisos del Cedre, Espot ha reiterat que la voluntat del Govern continua sent la de col·laborar amb les diferents institucions del país, particularment amb els comuns, "siguin del color que siguin". "Per intentar resoldre el problema de l'habitatge, estem completament disposats, sempre que tothom assumeixi la seva part de corresponsabilitat. Així ho vam fer a Escaldes-Engordany a l'avinguda del Pessebre i amb l'antiga corporació a la Borda Nova" ha destacat, Espot. En aquest sentit, ha comentat que en els dies vinents es reunirà amb els cònsols d'Andorra la Vella per parlar de diverses qüestions, entre elles, els pisos del Cedre. "Encara no hem parlat de quantitats i penso que aquí no ens discutirem per l'import sempre que quedi clar que totes les administracions hi participaran en la mesura de les seves possibilitats" ha comentat, el cap de Govern.

Quant als habitatges a preu assequible del Pas de la Casa, Espot ha avançat que probablement es començaran a adjudicar els primers a la tornada de les vacances. "No sé si s'ha fet el conveni amb l'Institut de l'Habitatge, però, en tot cas, això té un interès merament tècnic. Durant la tardor i, a finals de l'any, en vindran més" ha indicat, Espot. "Tindrem bastants pisos disponibles durant els mesos vinents i, per tant, començarem a veure els efectes de les polítiques que estem portant a terme" ha afegit, el cap de Govern, informa l'ANA.

Les declaracions han tingut lloc en el marc de la celebració del ball dels Gegants i del Contrapàs, que s'ha celebrat aquest diumenge a partir de les 13 hores a la plaça del Poble, amb gran expectació i la participació de diverses autoritats comunals i nacionals, com el mateix cap de Govern i els cònsols de la capital.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT