PUBLICITAT

Consell de Ministres

Ràdio Andorra es convertirà en museu amb realitat augmentada

El concurs públic ha recaigut a l'empresa Blit Entertainment per un import de 251.740,50 euros

Per El Periòdic

Els equipaments de Ràdio Andorra.
Els equipaments de Ràdio Andorra. | SFGA

L'antic espai emissor de Ràdio Andorra està a prop de convertir-se en un espai museïtzat. La museïtzació pretén relatar la història de Ràdio Andorra mitjançant una combinació innovadora de tècniques, incloent vídeos 360 graus, elements 3D, recreacions virtuals amb actors reals i realitat augmentada sobreposada. Aquest enfocament permetrà preservar la integritat de l'espai original mentre ofereix una experiència immersiva als visitants.

El Govern ha adjudicat aquest dimecres, a proposta de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, el concurs públic per a la museologia i museografia del lloc amb l'ús de la realitat augmentada. L'objectiu és que aquest nou espai formi part de l'oferta cultural del país a partir de l'estiu vinent.

El concurs ha recaigut a l'empresa Blit Entertainment, que ha presentat una proposta creativa amb un cost de 251.740,50 euros, per sota dels 300.000 euros previstos inicialment. La proposta inclou dues tipologies de visita: una estàndard i una ludificada, adaptades a diversos grups de visitants.

La intervenció mínima al centre emissor, situat a Encamp, respectarà el seu valor arquitectònic i tècnic, testimoni d'una part significativa de la història del país. Ràdio Andorra va començar les emissions l'agost del 1939 i va cessar-les el 1981. Un cop finalitzat el projecte, l'espai de memòria de Ràdio Andorra s'incorporarà a l'oferta museística nacional, convivint amb les oficines d'Andorra Turisme que ocupen l'edifici.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT