PUBLICITAT

Creixement urbanístic

Els grups parlamentaris demanen als comuns per la superfície total autoritzada per construir

Els consellers generals volen conèixer el nombre de metres quadrats autoritzats per obres de nova planta des del 2019

Per El Periòdic

Un edifici en construcció al país.
Un edifici en construcció al país. | Arxiu ANA

El creixement urbanístic desmesurat dels últims temps està provocant conseqüències irreversibles sobre el paisatge i els recursos naturals, mantenint, així, una pressió constant sobre el territori. Per constatar la gravetat de la situació actual, en el marc dels treballs de modificació de la llei general d’Ordenació del Territori i Urbanisme (LGOTU), la comissió legislativa de Política Territorial, Urbanisme i Medi Ambient ha entrat una demanda d’informació, dirigida als set comuns, relacionada amb la superfície total autoritzada per construir a Andorra.

En concret, els consellers generals volen conèixer el nombre de metres quadrats autoritzats per obres de nova planta des de l’any 2019. I encara en relació amb els metres quadrats d’obres de nova planta autoritzats, volen saber aquells sobre els quals encara no s’ha notificat al comú l’inici dels treballs i aquells sobre els quals el comú encara no ha emès el certificat final d’obra. Finalment, demanen saber el nombre de metres quadrats, a títol orientatiu, que els respectius plans d’ordenació i urbanisme parroquial vigents permeten autoritzar en sòl urbà consolidat i no consolidat i en sòl urbanitzable.

D’aquesta manera, es pretén obtenir una visió panoràmica i objectiva sobre l’estat de l’urbanisme a Andorra, que permeti conèixer quin percentatge del territori del país està lliure de sol·licituds de construcció en l’actualitat. Unes dades que seran molt importants en el marc dels treballs de modificació de la LGOTU i que, juntament amb els resultats dels estudis de capacitat de càrrega màxima de les parròquies, haurien de permetre analitzar, reflexionar i planificar el model de creixement futur del Principat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT