PUBLICITAT

Benet XVI destaca que els joves andorrans «retornen a les arrels»

  • L'ambaixador d'Andorra a la Santa Seu presenta les seves credencials davant del Papa
EL PERIÒDIC
CIUTAT DEL VATICÀ

Periodic
El Papa rep a l'ambaixador d'Andorra a la Santa Seu, ahir, en una imatge del servei fotogràfic del Vaticà. Foto: S.F.V

El Papa Benet XVI va rebre ahir l'ambaixador d'Andorra a la Santa Seu, Miquel Àngel Canturri Montanya, qui va presentar les seves credencials junt amb els ambaixadors de Nepal, Zàmbia, Alemanya, Seychelles i Mali. Segons va informar Radio Vaticana, el Papa va destacar, en la seva conversa amb Canturri, el fet que molts joves andorrans retornin a les seus arrels. Va indicar que això implica «una mostra de consciència i responsabilitat necessàries per part de les institucions» referint-se al fet de crear una harmonia social que vingui donada per un marc legislatiu «adequat i equitatiu».

Benet XVI va considerar també que aquest retorn dels joves està relacionat també amb la qualitat moral dels ciutadans, i es va refermar en el concepte del bé comú com a valor per a la «determinació ferma i perseverant». El representant de l'església catòlica també va fer referència als principis ètics que van de permetre consolidar la democràcia, a més va fer referència als valors positius del cristianisme per preservar la identitat andorrana. El Papa va comentar també els canvis demogràfics del Principat i el va descriure com «un petit país» situat entre Espanya i França d'uns 500 quilòmetres quadrats.

El passat 10 de desembre el copríncep episcopal, Joan Enric Vives, va viatjar a Roma acompanyat dels serveis de la Mitra i del ministre d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot. El motiu del viatge i de l'audiència papal era agrair a Benet XVI l'atorgament del títol d'arquebisbe ad personam amb el qual el Papa va distingir Vives el 19 de març passat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT