PUBLICITAT

Estadística

Increment del 2,8% en els abonats a telefonia mòbil

Durant el mes de juny 119.933 persones s'han abonat amb aquest servei

Per El Periòdic

Un telèfon mòbil.
Un telèfon mòbil. | Arxiu ANA

Els abonaments per servei durant el mes de juny s'han situat en 52.447 abonats als serveis de telefonia fixa, 119.933 abonats als serveis de telefonia mòbil i 43.311 abonats a internet de banda ampla. Aquestes dades, segons publica aquest dilluns el departament d'Estadística, suposen una variació percentual positiva del 2,6% respecte del mes de juny de l’any anterior en telefonia fixa i del 2,8% en telefonia mòbil. Quant als abonats a internet de banda ampla, també es registra una variació percentual positiva, del 6%, respecte del mateix mes de l’any anterior.

Al llarg del primer semestre de l'any, i en comparació amb el mateix període de l'any anterior, tant la telefonia fixa, com la telefonia mòbil i l'internet de banda ampla presenten variacions percentuals positives del 2,4%, del 4,4% i del 5,5%, respectivament.

D'altra banda, el tràfic telefònic en minuts sense internet durant el mes de juny s'ha situat en 11,74 milions, el que representa una variació percentual negativa del 9,8% respecte al mateix mes de l’any anterior. Pel que fa al tràfic nacional, ha estat de 8,18 milions de minuts (69,7% del total i equivalent a un 9,6% menys respecte a l’any anterior), mentre que el tràfic internacional ha estat de 3,56 milions de minuts (30,3% del total i un 10,1% menys respecte a l’any anterior).

Durant els primers sis mesos de l'any, en comparació amb el mateix període del 2023, hi ha una variació percentual negativa del 5,6% en el tràfic telefònic en minuts sense internet. Això és degut al fet que el tràfic nacional té una variació negativa del 4,6% i el tràfic internacional del 7,7%.

Paral·lelament, cal destacar que el tràfic per internet en GB durant el mes de juny ha arribat als 11,81 milions de GB, fet que representa una variació percentual positiva del 10,6% respecte al mateix mes de l’any anterior.

En termes generals, s’observa una clara disminució de l’ús del tràfic telefònic de veu tant nacional com internacional, que es tradueix en un augment constant de l’ús d’internet i, de manera molt destacada, del tràfic mòbil.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT