PUBLICITAT

Informe econòmic

Moody’s manté el ràting d’Andorra en Baa1 amb perspectiva estable

L’agència destaca el rigor en la gestió de les finances públiques

Per El Periòdic

Logotip de l’agència d’avaluació Moody’s.
Logotip de l’agència d’avaluació Moody’s. | ARCHIVO / EFE

L’agència d’avaluació Moody’s ha publicat aquesta nit el ràting d’Andorra, mantenint la qualificació que havia atorgat al país en el seu darrer informe, en Baa1 amb perspectiva estable. Aquesta decisió es deu al rigor en la gestió de les finances públiques per part del Govern, en particular el seu baix nivell d’endeutament, la seva reducció progressiva i el seu cost, segons ha indicat l’agència.

En quant al creixement de l’economia, l’agència estima que els riscos associats són equilibrats i fa una previsió de creixement del PIB real del país d’un 1,8% en 2024 i d’un 1,4% en 2025. Aquesta estimació, segons l’agència, es deu en part a la progressiva diversificació de l’economia. D’altra banda, Moody’s també valora positivament les reserves nacionals i el superàvit fiscal d’un 2,3% el 2023 amb una previsió de 2,1% el 2024. 

Cal recordar que en la darrera avaluació de l’agència, al gener d’enguany, la qualificació d’Andorra va millorar passant de Baa2 a Baa1 i mantenint la perspectiva estable, emfatitzant positivament la solidesa de les institucions del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT