PUBLICITAT

Contra el rei del rebot

  • El River visita el Guadalajara de Lawal, màxim rebotejador de la lliga, precisament on els andorrans pateixen
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Jugar la Copa està complicat per al River, que és tercer i necessita que alguns dels dos equips que té per sobre, Clavijo o Tíjola, pateixin una baixada del ritme en benefici andorrà, però la lluita va més enllà de la copera, perquè el conjunt que entrena Joan Peñarroya porta unes quantes jornades plenes d'irregularitat. Avui juguen a Guadalajara (20.45) contra uns manxecs amb bones sensacions després de fer bons partits, tot i que la setmana passada van caure a casa del Clavijo: en aquell partit, eren un punt per sota a només minut i mig del final contra el líder. El River, llavors, viatja a per totes i amb tota la plantilla disponible. Després de la desastrosa derrota del passat diumenge al Poliesportiu contra el Plasencia Extremadura, ara toca pensar en recuperar ànims, punts i posicions. En contra, amb tot, el rival no és coix: tenen al màxim rebotejador del campionat, Olasemi Abdul-Jelili Lawal, amb 121 rebots en total, repartits en 42 ofensius i 79 defensius. Aquesta és, precisament, la gran assignatura pendent del conjunt del Principat en els últims partits, i motiu de preocupació per als tècnics de l'equip.

Diu Peñarroya que el treball del rebot és una qüestió «gairebé de voluntat, de ficar-se», i en això lluita amb l'equip durant el dia a dia. Amb tot, amb les estadístiques a la mà, el River no és pitjor rebotejador que el Guadalajara. En números totals de rebots fins la 12a jornada, els andorrans en sumen 364 pels 361 dels manxecs, mentre que la mitjana és de 33,1 per partit per al River i de 32,8 per al conjunt que dirigeix Román Peinado.

Ara bé, a nivell personal, Lawal és el millor amb diferència. Els seus 121 rebots totals són lluny dels 83 de Justin Howard, el rei d'aquesta estadística a Andorra. Ofensivament, si bé el nigerià suma 42 rebots fins el moment, al River, Howard, que també és el més destacat, en fa 27. Pel que fa al vessant defensiu, els 79 de Lawal deixen en poca cosa els 56 de Howard.

PEÑARROYA I LA COPA / El tècnic del River pensa en el partit d'avui com un més de la competició, però sap que només resten tres enfrontaments per acabar la primera volta i concretar els dos equips que seran a la Copa. Ara hi seran Clavijo i Tíjola, i només una errada de qualsevol dels dos, fonamentalment del Tíjola, que és a només una victòria, permetria els andorrans accedir-hi. «Jugar la Copa seria important», va dir ahir el tècnic, «però no depèn de nosaltres i si no podem anar tampoc passa res».

Amb tot, el Clavijo té una sortida complicada a la pista del Regal Barcelona, mentre que el Tíjola tampoc no ho tindrà fàcil contra el Bàsquet Mallorca, que ocupa la quarta plaça de la competició amb els mateixos registres que el River. És a dir, els andorrans no poden fallar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT