PUBLICITAT

GosSOS opina que la compravenda d'animals hauria d'estar prohibida

L'organització informa que ha baixat un 10% el nombre d'entrades amb relació als dos anys anteriors

Per Agències

L'Alpha, un gos de la gossera, el del mes de gener del calendari solidari de GosSOS d'enguany.
L'Alpha, un gos de la gossera, el del mes de gener del calendari solidari de GosSOS d'enguany. | Natalia Montané

El nombre de gossos abandonats entre el juny de l'any passat i el mateix mes d'aquest any ha estat de 92. Al mateix temps, el nombre d'animals que han estat adoptats en el mateix període de temps ha estat de 90. Així, si es comparen aquestes dades amb el període 2022-2023 tenim que les entrades han disminuït aproximadament un 10% i les adopcions s'han mantingut.

Així, segons indiquen les dades, es denota una preferència d'adopció pels gossos que són més joves, segons fonts de la direcció de GosSOS Andorra. "Creiem que a Andorra ha d'estar prohibida la compravenda d'animals de companyia", asseguren des de l'entitat, motiu pel qual només parlen de xifres d'adopció.

Convé subratllar que són diversos els motius pels quals els amos dels gossos decideixen portar-los a la gossera. La primera qüestió que destaquen des de GosSOS és per cessió per part del propietari. Hi ha persones o famílies que ja sigui per motius de salut o bé de canvi de residència, no poden continuar fent-se càrrec del seu gos i en fan la cessió a la canera. Per això, des de l'ens admeten que és un "procés molt dolorós, tant per a l'animal com per a les famílies".

Cal destacar que l'any 2023 va ser especialment alt el nombre casos que hi va haver. Per altra banda, es produeixen també entrades de gossos errants, és a dir, aquells que els diversos serveis de circulació dels comuns o bé els banders troben al carrer o a la muntanya i no tenen identificador, ni xip i, per tant, propietari a qui contactar.

Finalment, amb menys freqüència, entren gossos en custòdia, és a dir, de persones que estan en un procés judicial o bé amb algun tipus d'incapacitat i no es poden fer càrrec de l'animal. 

Val a dir que la tasca de tots els voluntaris de l'entitat és molt important perquè col·laboren per passejar, fer jugar els gossos, milloren el seu estat anímic i inclús ajuden a fomentar la seva socialització. D'altra banda, cal saber que com més contacte tinguin amb persones diferents, més preparats estaran per ser adoptats, afirmen des de GosSOS.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT