PUBLICITAT

Els banders comencen avui el recompte anual d'espècies cinegètiques

Durant les següents tres setmanes, els agents estaran calculant el nombre d'isards, muflons i cérvols

Per El Periòdic

Fotonotícia. Un instant del vídeo dele banders.
Fotonotícia. Un instant del vídeo dele banders. | Banders

El cos de banders ha compartit aquest dissabte un vídeo a través de les xarxes socials on han anunciat que, a partir d'aquest cap de setmana, alguns agents es dedicaran durant tres setmanes a efectuar el cens anual de població de les espècies cinegètiques que es troben a les muntanyes del Principat. Això vol dir a aquelles espècies que poden ser objecte de caça a Andorra.

"Especialment a l'estiu, el cos de banders dedica gran part del seu temps a realitzar els censos de població d'aquelles espècies amb un interès cinegètic com l'isard, el mufló o el cérvol" apunta un membre del cos de banders, que apareix al vídeo. "Aquestes espècies, actualment, no tenen depredadors naturals que les regulin. Per aquest motiu, la caça esdevé necessària per evitar sobrepoblació, malalties i competències entre espècies" afegeix l'agent.

Convé recordar que es tracta d'una activitat que  es duu a terme cada any amb la finalitat de gestionar els ecosistemes naturals d'Andorra i tenir poblacions sanes i equilibrades per tal de conservar els ecosistemes naturals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT