PUBLICITAT

El Comú fixa el cànon anual a rebre d'Emap en 620.000 euros

  • Modificats cinc aspectes del decret de cessió, entre ells l'explotació del telecabina
C. G.
LA MASSANA

Periodic
El telecabina que uneix la localitat de la Massana amb Pal Foto: EL PERIÒDIC

El comú va aprovar ahir un seguit de modificacions del Decret de cessió i adscripció realitzat amb Emap. En total es van aprovar canvis en cinc aspectes de la normativa. Entre ells, la fixació del cànon anual que la societat haurà d'abonar a la corporació, establert en 620.000 euros. Aquesta quantia econòmica, segons va explicar el cònsol de la Massana, és lleugerament superior a les partides que s'hi van destinar en any anteriors.

La fixació del cànon es veu motivada per la nova gestió del domini que s'està realitzant des de principis d'aquesta temporada, i que contempla una gestió separada de les dues societats, Emap i Secnoa. Aquests 620.000 euros s'apujaran anualment en funció de l'IPC.

Les modificacions efectuades es van realitzar ahir degut a la proposta del propi Consell d'Administració d'Emap celebrat el 6 de desembre. A més de fixar el cànon, els canvis al decret marquen també la gestió del telecabina que uneix la Massana amb l'estació de Pal. Tenint en compte que es tracta d'un servei públic, la titularitat i la gestió de la despesa serà tasca comunal, tot i que la instal·lació serà explotada per la societat.

D'altra banda, la modificació del decret també marca que Emap es faci càrrec dels seus propis passius. Finalment, també s'han modificat aspectes relacionats amb la titularitat de terrenys ubicats a les pistes. Amb tot, Camp va informar que les aquestes modificacions serveixen per posar en una base legal unes situacions que ja s'estaven duent a terme.

L'oposició, per la seva part, es va mostrar d'acord amb els canvis, però va exposar la seva preocupació pels comptes finals que plategin tan Emap com Vallnord, que «podrien fer augmentar les pèrdues comunals». va manifestar Blázquez. Les pèrdues de Vallnord durant aquest any se situen al voltant els 3,6 milions, va informar l'oposició.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT