PUBLICITAT

Un jove s'enfronta a 2 anys de presó per agredir una noia en una discoteca

  • La víctima va acabar amb un tall profund a la cara, fet amb el cantell d'un got trencat
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gent de festa, en un local d'oci nocturn Foto: EL PERIÒDIC

La baralla es va produir a final del mes d'agost, a la discoteca La Bodegueta d'Andorra la Vella. L'acusat diu que no recorda què va passar per la quantitat d'alcohol que havia ingerit. La víctima explica que el jove l'havia estat molestant durant més de mitja hora, fins que finalment la va acabar agredint amb un got trencat, fent-li un tall profund a la cara, que va requerir punts de sutura. És per aquests fets, que constitueixen un delicte major de lesions causades fent ús de mitjà perillós, que el fiscal demana una pena de 2 anys de presó per al processat –18 mesos dels quals, condicionals– i una mica més de 6.000 euros en concepte de responsabilitat civil –5.000 euros per a la víctima i 1.204,40 euros per a la CASS.

Durant la vista oral que es va celebrar ahir davant del Tribunal de Corts, diversos testimonis van acreditar que s'havia produït una baralla, en la qual havien estat implicats víctima i acusat. Però cap d'ells no va poder verificar en quin moment es van produir les ferides. El mateix processat, que està pres des d'aquell dia tot i no tenir antecedents, diu que no recorda com va succeir i es limita a demanar disculpes pels danys que va causar.

Modular la pena / L'advocat de la defensa va demanar que la pena es «moduli», tenint en compte «l'excepcionalitat» dels fets i que, «de no haver estat intoxicat i begut, l'acusat difícilment s'hauria comportat així». Des d'aquesta òptica, el lletrat va demanar una pena d'un any de presó –només ferms els tres mesos i escaig que ja ha complert al centre penitenciari i la resta, condicionals–i només 3.000 euros d'indemnització per a la víctima.

Al final de la vista, la víctima va dir que perdonava l'agressor i, tot i reconèixer que això la podia perjudicar, va declarar que tothom es mereix «una segona oportunitat». Entre les seqüeles, una cicatriu a la barbeta, pendent d'una operació d'estètica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT