PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un telescopi amb intel·ligència artificial per conèixer l’univers, a la segona nit d'estiu de FEDA Cultura

‘L'univers com no l'havies vist mai abans’ és el nom de l'activitat que arrencarà divendres 5 a les 22:30 hores

Per El Periòdic

El llac d'Engolasters de nit.
El llac d'Engolasters de nit. | FEDA

La segona activitat de les Nits d'estiu de FEDA Cultura serà aquest cap de setmana; ‘l'Univers com no l'havies vist mai abans’ arrencarà divendres 5 a les 22:30 hores i s'allargarà fins passada la mitjanit. L'activitat consistirà en una observació de dues hores a través d'un telescopi en combinació amb la intel·ligència artificial, la novetat d'aquest any, que permetrà als participants poder veure les profunditats de l'univers, nebuloses, cúmuls estel·lars, i moltes coses més.

Una observació que serà dirigida per l'astrònom Joan Pujol, d'Univers Quark, un expert i habitual de les Nits d'estiu. Així doncs, les persones que s'acostin (prèvia reserva de places) fins al camí hidroelèctric d'Engolasters, podran observar com es veu l'Univers des d'un dels punts més emblemàtics del país. Així mateix, caldrà portar llanterna i una manta o estoreta per poder gaudir de l'activitat.

Les persones aficionades a les estrelles tindran dues oportunitats més de gaudir de l'astronomia en companyia en aquest mateix entorn, el 20 de juliol (Tornem a la Lluna!) i el 9 d'agost (Pluja d'estels). Totes dues activitats es realitzaran, també, al camí hidroelèctric d'Engolasters.

Des de FEDA recorden que encara hi ha algunes places disponibles per participar-hi. Qui s'animi a fer-ho, ha de reservar escrivint a [email protected] o trucant al MW Museu de l'Electricitat al 739 111. Totes les activitats són gratuïtes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT