PUBLICITAT

Andorra la Vella comença la instal·lació de més càmeres a l'aparcament Centre Ciutat

La corporació comunal preveu la instal·lació de 17 aparells a les diferents plantes de l'aparcament

Per Agències

El pàrquing comunal d'Andorra la Vella.
El pàrquing comunal d'Andorra la Vella. | ANA/ R.S.

El Comú d'Andorra la Vella va prendre la decisió d'instal·lar més càmeres de videovigilància arran dels actes vandàlics que es van registrar ara fa unes setmanes a l'aparcament Centre Ciutat. I ja ha començat a posar fil a l'agulla per poder comptar amb aquests elements de vigilància, informa l'ANA. 

Així, aquest dimecres surt publicat al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) l'adjudicació, per 9.557 euros, del cablejat per a aquestes càmeres. En total, la corporació comunal preveu la instal·lació de disset aparells que s'instal·laran a les diferents plantes de l'aparcament. Actualment, aquesta infraestructura compta amb 11 càmeres i, per tant, quan acabi la instal·lació de les que es volen posar ara en total n'hi haurà 28.

D'aquesta manera, la corporació comunal preveu la instal·lació d'una càmera a la planta zero i dues per planta entre la primera i la cinquena i a les tres soterrànies. Actualment, l'aparcament té 11 aparells de vigilància, sis a les plantes soterrades i cinc a la planta baixa.

La inversió total que el Comú preveu destinar a aquesta instal·lació és de 16.500 euros, comptant el cablejat i la compra d'una desena d'aparells, per un valor estimat de 7.000 euros. I és que tal com informen, la corporació ja compta amb algunes càmeres, motiu pel qual no cal que n'adquireixin les 17 que és previst que instal·lin. Les càmeres estaran bàsicament ubicades enfocant els ascensors i una cobrirà l'altra, és a dir, que s'evitaran angles morts.

Cal recordar que arran dels actes vandàlics que van afectar diferents vehicles estacionats a l'aparcament, el conseller de Circulació i Aparcaments, Xavier Surana, va anunciar que el primer pas seria instal·lar les càmeres i que també s'estudiaria una limitació d'accés a les plantes que són exclusivament d'aparcament, és a dir, que no són de pas per als vianants.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT