PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ribera 'punxa' i perd el lideratge dels Petits Estats d'Europa

En el campionat femení, Henderson, Zvereva i Berend colideren el torneig amb cinc punts

Per El Periòdic

Instant del torneig.
Instant del torneig. | Federació d’Escacs Valls d’Andorra

El Gran Mestre de Mònaco, Igor Efimov (2312 FIDE), i el Mestre Internacional de Luxemburg, Fred Berend (2235 FIDE), són els nous líders del 5è campionat individual dels Petits Estats d’Europa. Efimov va vèncer ahir a la tarda al Mestre FIDE andorrà Serni Ribera (2341 FIDE) amb una partida en la qual va aconseguir avantatge i el va mantenir fins al final. Berend, qui va fer taules al matí amb l'andorrà, també va signar victòria contra el jugador de San Marino, Nicola D’amico (1832 FIDE). Així, ambdós es posicionen al capdavant amb cinc punts, seguits per Ribera amb 4,5. 

En el campionat femení, la Mestra FIDE femenina d’Andorra Andrea Henderson (1966 FIDE), la Mestra Internacional monegasca Maria Zvereva (2040 FIDE) i la Gran Mestra de Luxemburg Elvira Berend (2230 FIDE) colideren el torneig amb cinc punts.

Les jugadores tricolor van signar bons resultats en la jornada d'ahir. En aquest sentit, Henderson -que es manté tercera per desempat a la classificació- va fer taules al matí contra la favorita, Elvira Berend, i a la tarda va guanyar a la xipriota Christianna Markidou (1676 FIDE). Ariadna de la Riva (1774 FIDE) va assolir la meitat dels punts, ja que precisament va caure contra la xipriota Christianna Markidou (1676 FIDE), però va vèncer a Gerda Nevska (1872 FIDE) i actualment té 3,5 punts. De fet, Nevska també va jugar amb una de les representats andorranes al matí, Júlia Muratet (1834 FIDE), amb qui va empatar gràcies a un escac continu que la va salvar de perdre el matx. A la tarda, Muratet va guanyar a la Mestra FIDE femenina de Malta Filipina Thornton (1787 FIDE) i se situa amb tres punts.

La setena ronda es disputa avui a les 15.00 hores, en la qual Ribera s’enfronta al Mestre FIDE xipriota i número dos del torneig Konstantinos Michaelides (2317 FIDE); Henderson a Gerda Nevska (Guernsey); de la Riva a la Mestra FIDE femenina maltesa FIlipina Thornton i Muratet a la Mestra Internacional de Mònaco, Marija Zvereva.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT