PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Projecte Vida engega una campanya per lluitar contra l'estigma de les addiccions

El 26 de juny és el Dia internacional de la lluita contra l'ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues

Per El Periòdic

Una imatge de la campanya que posa en marxa Projecte Vida.
Una imatge de la campanya que posa en marxa Projecte Vida. | Projecte Vida

Avui, dimecres 26 de juny és el Dia internacional de la lluita contra l'ús indegut i el tràfic il·lícit de drogues. Amb motiu d'aquesta jornada l'associació Projecte Vida ha posat en marxa una campanya amb l'objectiu de sensibilitzar sobre l'estigma i la revictimització que pateixen les persones amb trastorns addictius, les seves famílies, el seu entorn i que degenera en un greu problema de salut pública.

Des de Projecte Vida denuncien que “malgrat l'acord generalitzat que els trastorns additius són una malaltia mental, el sistema actual manté i reprodueix l'estigmatització, contribuint així a la letalitat de l'addicció”. De fet, incideixen que “la idea que aquells amb trastorns relacionats amb l'addicció són febles, mereixedors del seu destí i menys dignes de cura, està arrelada tan profundament que és gairebé impossible separar l'addició de la vergonya i la culpa”.

Aquesta campanya es duu a terme amb la col·laboració del ministeri d'Afers Socials, del comú d'Escaldes Engordany i VSA Comunicació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT