PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tres duets musicals i un solo de guitarra protagonitzaran les Nits d’estiu als museus

Les actuacions tindran lloc els dies 28 de juny, el 4 i 25 de juliol i el 9 d’agost

Per El Periòdic

Roland Moles i Mariana Carrilho en una actuació
Roland Moles i Mariana Carrilho en una actuació | Fundació ONCA

La Fundació ONCA participa un any més en l'edició del cicle de les Nits d'estiu als museus d'Andorra. Enguany es presenten tres duets musicals i un solo de guitarra, que protagonitzaran quatre actuacions els dies 28 de juny, el 4 i 25 de juliol i el 9 d'agost.

El divendres 28 de juny serà el torn del primer concert, que serà en format de solo de guitarra a càrrec de Roland Moles, un guitarrista andorrà format al país, que actualment està cursant els seus estudis superiors al Liceu de Barcelona. És el primer cop que l'artista es presenta al país amb un concert en format de solo per presentar un viatge musical d'autors tan importants com Bach, Albèniz, Tàrrega, Rodrigo, Brouwer, entre altres, on la guitarra n'és la protagonista absoluta. La seva actuació serà a l'església de Sant Martí de la Cortinada a les 19.00 hores.

Els dos següents duets es faran al museu Carmen Thyssen. El primer, Ecos del Sud, serà el dijous 4 de juliol a les 21.00 hores i estarà interpretat pel duet Romeria, integrat per la mezzosoprano moçambiquesa Mariana Carrilho i el guitarrista andorrà Roland Moles, i representen una aliança excepcional al panorama musical contemporani. A través de la seva interpretació, transcendeix les fronteres convencionals de gènere i estil, oferint un repertori d'obres clàssiques per difondre la riquesa i la complexitat de les expressions musicals populars de diverses cultures, reconeixent i celebrant la singularitat de cada tradició.

El segon concert que també es farà al museu Carmen Thyssen, el 25 de juliol, a les 20.00 hores, el duran a terme un duet de violins de la Jonca, format per Jordi Carro i Adrià Lupiañez, i presentaran un programa clàssic en el marc de l'exposició ‘SONS. Analogies musicals en la pintura’. Els dos artistes són alumnes de l'Institut de Música del comú d'Andorra la Vella i compaginen la seva formació amb la de la Jonca, sota el mestratge dels professionals de l'ONCA i dels directors convidats.

Finalment, el duet format per David Sanz i Roser Puigbò presentarà temes nous per donar continuïtat al seu recent EP, Veu silent. L'actuació es farà al museu de l'Automòbil a Encamp, el 9 d'agost, a les 19.00 hores, i presentaran cançons interpretades a partir de la veu i la guitarra i que estan basades en poemes d'autors andorrans. El duet crearà un diàleg al llarg del concert amb l'objectiu de recuperar cançons d'arreu, de diversos estils i gèneres, des dels sons més tradicionals de les havaneres, fins a grans èxits del món del jazz o de la cançó popular en general i d'autor; i, en segon lloc, presentaran un repertori nou per a la formació. Totes les actuacions són d'entrada lliure, però cal fer la reserva prèvia de forma obligatòria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT