PUBLICITAT

Andorra la Vella

Losada prega que «es pugui tancar en breu» el problema de les quatre famílies

La cònsol menor afegeix que no es prorrogarà la data límit, però que no se’ls abandonarà

Per Paris Mameghani

L’edifici número 28 de l’avinguda Santa Coloma d’Andorra la Vella.
L’edifici número 28 de l’avinguda Santa Coloma d’Andorra la Vella. | Anna Mencos

A tan sols cinc dies perquè el Comú d’Andorra la Vella deixi d’assumir els costos del reallotjament dels veïns del número 28 de l’avinguda Santa Coloma, encara hi ha quatre famílies sense habitatge. Sobre aquest assumpte, se li ha demanat a la cònsol menor de la capital, Olalla Losada, qui ha comparegut avui en un acte d’homenatge a la Plaça Rebés en memòria del seu fundador, Bartomeu Rebés Duran. 

Losada ha sigut interrogada amb una pregunta sobre la complexa situació de l’edifici 28 de Santa Coloma, el qual comptava, fins ara, amb 11 famílies pendents de trobar un habitatge. La cònsol menor ha volgut destacar que «estan ara només amb quatre famílies afectades, les quals esperen poder tancar en breu».

A més, Losada ha fet incís en el fet que el Departament d’Afers Socials ja s’ha fet càrrec de seguir cada cas en particular, tractant de redirigir cada un al departament d’ajuda de Govern perquè se’ls pugui ajudar a trobar possibles llocs on viure, així com donar-los suport a cadascun. «Mentre esperem la finalització de la reforma del seu habitatge, confiem en el fet que es pugui solventar aquest problema», ha exclamat la cònsol de la capital. 

De fet, les obres de rehabilitació de l’edifici número 28 ja es troben en marxa i segons el previst per la corporació, el més probable és que s’allarguin fins al setembre o a l’octubre. A la causa sobre una possible pròrroga de la data límit establerta perquè el Comú d’Andorra la Vella deixi de pagar els costos del reallotjament dels seus veïns, Losada ha deixat clar que «no seria just per a les famílies que ja han trobat un espai». 

En aquest sentit, la cònsol menor ha recordat que ja van intentar donar un mes més de la data límit, però que els mateixos veïns saben fins a on es pot arribar. Es tracta d’un aspecte a tenir molt en compte, ha assenyalat la cònsol, «perquè no hi hagin malentesos amb famílies que no estan als edificis pagats pels comuns de les famílies que estan acabant de trobar aquests espais», ha aclarit.

Finalment, Losada ha posat èmfasi que a l’espera de veure si els quadra o no els pressupostos que se’ls ha ofert, «no creuen que acabin trobant un lloc». D’igual manera, la cònsol menor d’Andorra la Vella ha lamentat, «sentint-ho molt», la situació viscuda d’aquestes famílies i ha volgut ressaltar que «no es deixarà a ningú desemparat, Govern els ajudarà. Hi ha protocols, però no des del Comú», ha sentenciat Losada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT