PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ribera, Henderson i De la Riva, en el grup de líders dels Petits Estats d'Europa

Els campionats s'estan disputant des del 23 fins al 29 de juny al Centre de Congressos d’Andorra la Vella

Per El Periòdic

Andrea Henderson i Júlia Muratet en un moment de la partida.
Andrea Henderson i Júlia Muratet en un moment de la partida. | Federació Andorrana d\'Escacs

Els representants d’Andorra Serni Ribera (2341 FIDE), Andrea Henderson (1966 FIDE) i Ariadna de la Riva (1774 FIDE) es troben, després de dues rondes, en el grup de líders del 5è campionat individual i del 2n campionat femení dels Petits Estats d’Europa que es disputen del 23 al 29 de juny a la sala Aria del Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Ribera ha estat el primer a signar la victòria de la jornada matinal contra el representant de San Marino, Nicola D’amico (1832 FIDE), amb qui l’andorrà ha mantingut un clar avantatge durant tota la partida. Ahir a la tarda Ribera també va puntuar contra la jugadora de Guernsey, Arita Strade (1957 FIDE), i aquesta tarda s’enfrontarà amb negres a Paul Carpenter (1969 FIDE), de Jersey. En el grup de lideratge actualment només l’acompanya el liechtensteinès Renato Frick (1907 FIDE).

Pel que fa al campionat femení, Ariadna de la Riva ha derrotat la jugadora de San Marino, Mariane Biordi (sense ELO FIDE). El duel andorrà d’aquest matí ha estat el d’Andrea Henderson (1966 FIDE) i Júlia Muratet (1834 FIDE), les quals han acabat les últimes amb victòries per a les blanques. Així doncs, la classificació de jugadores amb dos punts està conformada per la Gran Mestra femenina de Luxemburg Elvira Berend (2234 FIDE), Henderson, la jugadora de Guernsey Gerda Nevska (1872 FIDE) i de la Riva. Aquesta tarda es repetirà una altra disputa andorrana amb de la Riva i Henderson, mentre que Muratet jugarà contra la favorita del torneig, Elvira Berend.

A la primera ronda, que va iniciar ahir a les 15.00 hores, la sorpresa la va donar el jove jugador d’Illes Feroe, Luitjen Akselsson Apol (2251 FIDE), qui va vèncer al Mestre FIDE NOTA DE PREMSA xipriota Konstantinos Michaelides (2317 FIDE), així com les taules entre el Gran Mestre de Mònaco, Igor Efimov (2312 FIDE), contra el Mestre Internacional luxemburguès Fred Berend (2235 FIDE). A les 16.00 hores es començarà a la tercera partida d’ambdós campionats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT