PUBLICITAT

Representació del Consell General en l'APCE

La sessió plenària d’estiu se celebrarà entre el 24 i el 28 de juny

Per El Periòdic

El Consell d'Europa.
El Consell d'Europa. | Arxiu

L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE) celebrarà la sessió plenària d’estiu entre el 24 i el 28 de juny a Estrasburg (França) amb la participació d’una delegació del Consell General encapçalada per Berna Coma, presidenta; Cerni Escalé, membre titular, i Susanna Vela i Salomó Benchlluch com a membres suplents.

Els atacs de Rússia contra Ucraïna continuarà centrant el debat parlamentari, en aquest cas focalitzat en les qüestions jurídiques i els drets humans. També s’analitzaran els efectes de les sancions econòmiques contra Rússia per l’atac contra Ucraïna. Un dels reptes que actualment tenen les democràcies europees és com potenciar-les entre els joves, per això, un dels debats d’aquests dies també es dedicarà a aquest aspecte reforçant la presència dels joves amb processos participatius impulsats per l’APCE.

La situació a Geòrgia ha provocat la demanda d’un debat d’urgència per defensar la llibertat d’expressió al país que s’ha vist greument vulnerada en els darrers mesos. A més, l'Assemblea Parlamentària també atorgarà el primer Premi Vigdís que premia iniciatives destacades per promoure l'empoderament de les dones en tota la seva diversitat tant a Europa com a la resta del món.

Per últim, al llarg d’aquests cinc dies a Estrasburg, els parlamentaris també elegiran el nou secretari general del Consell d'Europa per als pròxims cinc anys que succeirà en el càrrec a Marija Pejčinović.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT