PUBLICITAT

Nomen acusa Bartumeu de seguir una «política del velcro»

MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ensenyat, Nomen i Bringué, ahir. Foto: ANA / M. T.

Els tres representants del grup parlamentari d'ApC –Eusebi Nomen, Josep Maria Bringué i Carles Ensenyat– van celebrar ahir el dinar de Nadal amb els mitjans de comunicació, una ocasió que el líder de la plataforma va aprofitar per criticar la «política del velcro» seguida, segons ell, pel cap de Govern, Jaume Bartumeu. Aquestes declaracions responen al que Nomen va qualificar com a una «maniobra de distracció» per part del líder socialdemòcrata, després que aquest afirmés que la legislatura no està acabada «tot fent un espantada per no haver de parlar dels resultats del 2010».

Nomen es va mostrar molt crític amb el «gir» del discurs de Bartumeu, que respon, segons ell, al fet que «després de vint anys lluitant per arribar, fins que no el treguin –del Govern– ell no sortirà». En aquest sentit, el dirigent d'ApC va sentenciar que el Govern «ha fet una espantada» tot «defugint de la seva responsabilitat» a l'hora d'abordar dades com «la destrucció del PIB del 4,6%, la destrucció del consum del 9,3%, la caiguda de les importacions del 5,3%, el descens del nombre de visitants del 9,1% o la destrucció de 1.700 llocs de treball, un 4% del total d'assalariats».

«Congelar» la negociació amb la UE / Nomen va assenyalar que el Govern «ja s'ha compromès davant Brussel·les a assumir tot el cabal comunitari bancari i financer», un fet «gravíssim» ja que es tracta d'una «cessió de sobirania que no s'ha debatut i que Bartumeu es va comprometre a congelar». En aquest cas, el que demana ApC és precisament això, «congelar» les converses, ja que «hi ha altres formes de negociar» sense que això suposi assumir tot el cabal comunitari. Segons Nomen, «la única condició és dir sí a la fiscalitat de l'estalvi», mentre que la resta de condicions són negociables, com així demostra, segons ell, «el fet que no tots els països de la UE tenen l'euro». Nomen va alertar així que «Andorra no pot assumir aquest cabal» si vol afrontar el futur amb garanties d'èxit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT