PUBLICITAT

'No' a la renovació anticipada

  • Els representants volen complir amb el calendari
M. R.
ESCALDES-ENGORDANY

La voluntat del pubillatge no és altra que la de «resoldre aquesta situació i destinar els recursos suficients per poder acabar la temporada continuant representant a Escaldes-Engordany i a Andorra sense que això suposi encara més costos per a les butxaques de les famílies». Amb aquest objectiu, els escollits van demanar poder acabar aquesta representació en el seu temps normal, a l'abril, o bé allargar-ho fins al setembre per tal que pugui coincidir amb el nomenament del pubillatge de Catalunya, que enguany es farà a Escaldes en el marc de la capital de la cultura catalana.

La demanda ve pel fet que, tal i com va confirmar ahir Sánchez des de Proturisme, la voluntat és que el 5 de febrer es faci la renovació del pubillatge, un fet que contrasta, a més, amb qualsevol argumentació de tipus econòmic, ja que l'elecció suposaria, segons el pubillatge, un acte amb prop de 300 persones on Proturisme sufraga l'estada de dos representants nacionals i tres comarcals de Catalunya, més els representants de la junta de Foment de les tradicions catalanes que vinguin.

«El pubillatge vol trobar solucions», van explicar els afectats, manifestant que en tot moment es van presentar conscients que haurien de complir amb les obligacions però sempre pensant en un tracte com a mínim igual al de anys anteriors. Concretament ,entre els compromisos hi ha assistir als actes de la Festa Major de la parròquia d'Escaldes-Engrodany, així com el dia de Meritxell i la festivitat dels Tres Tombs, a més, evidentment, del dia de la benedicció dels vestits, el 8 de maig, dia de Sant Miquel d'Engolasters.

De fet, en aquesta festivitat és on es validen els vestits, amb la qual cosa, segons assenyalen, en cas que hi hagués nous representants al febrer, «hi hauria un buit fins al mes d'abril».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT